-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 12 /15:04

Algirdas Butkevičius teismui paskelbus nuosprendį Darbo partijos byloje: manau, kad koalicija toliau dirbs sėkmingai

Teismui paskelbus sprendimą Darbo partijos byloje, ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius sako, kad tai valdančiosios koalicijos darbo nepakeis.
Algirdo Butkevičiaus spaudos konferencija
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Aš ne teisėjas, negalėčiau vertinti teismo sprendimo, ne mano kompetencija. Aš manau, kad koalicija ir toliau dirbs sėkmingai. Tikiuosi, kad šitas teismo sprendimas neturės jokių politinių pokyčių valdančiojoje daugumoje“, – sakė A.Butkevičius.

Premjero teigimu, dar per anksti priimti kokius nors politinius sprendimus. „Pirmadienį turime politinę tarybą, artimiausiu metu turime mūsų partijos vadovybės pasitarimą. Tada kalbėsime aiškiau, suprantamiau ir aš manau, kad šitas sprendimas dar bus apskųstas“, – kalbėjo ministras pirmininkas po teismo sprendimo Darbo partijos byloje.

Paklaustas, ar nuteistas Vytautas Gapšys gali eiti Seimo vicepirmininko pareigas, A.Butkevičius siūlė šį klausimą atidėti vėlesniam laikui ir tada pažadėjo visus atsakymus. 

„Aš negalvoju, kad mes užsidedame kokią nors dėmę, juos išrinko visuomenė rinkimuose, demokratiniuose rinkimuose ir čia visiškai nekultūringa ir neetiška kalbėti, kad kažkokia kita partija kalta dėl to, kas vyksta Lietuvoje arba net teisme“, – į klausimą, ar ant socialdemokratų nekrenta dėmė dėl koalicijos partnerių, kurie nuteisti, atsakė A.Butkevičius.

Premjeras nenorėjo pasakyti, ar teismo sprendimas jam buvęs netikėtas – esą jis nėra teisėjas, tad nenorįs komentuoti teismo sprendimo.

Darbo partijos įkūrėją, parlamentarą Viktorą Uspaskichą penktadienį teismas pripažino kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir skyrė jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę. Pagal nuosprendį, parlamentarė Vitalija Vonžutaitė, teismo įvardyta V.Uspaskicho dešiniąja ranka, už grotų turėtų praleisti trejus metus. Buvusiai partijos finansininkei Marinai Liutkevičienei teismas skyrė vienus metus nelaisvės, o dabartiniam partijos vadovui Vytautui Gapšiui skirta 35 tūkst. litų bauda.

Pati partija kaip juridinis asmuo nuo baudžiamosios atsakomybės atleista, nes po šiemet įvykdytos reorganizacijos – susijungimo su dukterine Leiboristų partija – atsirado naujas juridinis asmuo.

Teismo nuosprendis dar neįsigaliojo, jis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui. V.Uspaskichui teismas suėmimo neskyrė, todėl iki apeliacinės instancijos pabaigos jis liktų laisvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius