-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 10

Algirdas Butkevičius: turime nusiųsti pozityvų signalą Ukrainai dėl finansinės paramos

Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius sako, jog reikia siekti kuo skubesnio Europos Sąjungos (ES) asociacijos sutarties su Ukraina pasirašymo, taip pat nusiųsti pozityvių signalą dėl finansinės paramos ir vizų liberalizavimo.
Algirdas Butkevičius „Lietuvos ekonomikos konferencijoje“
Algirdas Butkevičius / BFL/Ingos Juodytės nuotr.

Tai premjeras sakė pirmadienį Seimo plenariniame posėdyje surengtoje diskusijoje apie Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai rezultatus.

Savo kalboje praėjusių metų lapkričio pabaigoje vykusį Rytų partnerystės viršūnių susitikimą, kurio metu į Vilnių suvažiavimo ES lyderiai, premjeras pavadino vienu esminių įvykių. Jis pažymėjo, kad ES buvo pasirengusi pasirašyti asociacijos ir laisvosios prekybos sutartį su Ukraina ir didžioji dalis šios sutarties nuostatų būtų įsigaliojusios, nelaukiant visiško ratifikavimo.

„Šiandien išliekame įsipareigoję dėl kuo spartesnio asociacijos sutarties su Ukraina pasirašymo, tuo pačiu turime nusiųsti stiprų pozityvų signalą Ukrainos žmonėms ir naujajai Ukrainos valdžiai : tiek finansinės paramos, tiek ir vizų liberalizavimo srityje“, – kalbėjo premjeras.

Pernai lapkritį tuometinis prorusiškas Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčiui Vilniuje atsisakė pasirašyti asociacijos sutartį su Europos Sąjunga, Ukrainoje kilo masiniai protestai. Jie sausį ir vasarį peraugo į kruvinus susirėmimus. Vien per tris dienas vykusius didžiausius saugumo pajėgų ir demonstrantų susirėmimus žuvo apie 100 žmonių.

Ukrainos parlamentas po kruvinų įvykių atstatydino V.Janukovyčių ir patvirtino provakarietišką Arsenijaus Jaceniuko vyriausybę, kuriai paramą demonstruoja Lietuvos vadovai ir visos didžiosios Vakarų valstybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius