Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 12

Algirdas Butkevičius: užkulisinių susitarimų dėl trijų „darbiečių“ imuniteto panaikinimo nėra

Paskirtasis premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius tvirtina, kad nėra jokių užkulisinių susitarimų dėl trijų įtakingų Darbo partijos (DP) narių teisinio imuniteto panaikinimo.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Užkulisinių kalbų nėra, jokių sąsajų nėra“, – trečiadienį Žinių radijui sakė jis.

Seimo laikinosios komisijos, tiriančios prokuratūros prašymą leisti patraukti tris „darbiečius“ baudžiamojon atsakomybėn, narys konservatorius Kęstutis Masiulis teigia įtariąs, kad komisijos posėdis iš ketvirtadienio popietės į tos dienos rytą atkeltas galimai balsavimą dėl rezoliucijos projekto siejant su Seimo balsavimu dėl Vyriausybės programos.

„Nei iš šio, nei iš to posėdis nukeltas į devintą ryto. Įžvelgiu, kad tai yra bandymas parodyti, kad visi valdantieji komisijoje solidariai ir gražiai balsuoja Darbo partijos naudai, prieš balsavimą dėl Vyriausybės programos“, – BNS sakė K.Masiulis.

Ketvirtadienį planuojamas balsavimas dėl šešioliktosios Vyriausybės programos patvirtinimo.

Praėjusią savaitę posėdžiavusios laikinosios komisijos nariai buvo sutarę savo posėdį rengti ketvirtadienį per plenarinio posėdžio pertrauką, bet antradienį jis atkeltas į ketvirtadienio rytą, prieš plenarinį posėdį. Per šį posėdį komisijos nariai planuoja balsuoti, ar teikti Seimui rezoliuciją su patarimu panaikinti Darbo partijos narių Viktoro Uspaskicho, Vytauto Gapšio ir Vitalijos Vonžutaitės teisinę neliečiamybę.

A.Butkevičius teigė neturįs informacijos, kad balsavimas dėl Vyriausybės programos ir balsavimas dėl Darbo partijos atstovų teisinio imuniteto panaikinimo būtų susiję.

Antradienį BNS kalbinti komisijos nariai negalėjo paaiškinti, kas ir kodėl pasiūlė pakeisti komisijos darbo laiką.

Seimo laikinoji tyrimo komisija iki gruodžio 21 dienos turi pateikti Seimui rezoliucijos projektą, ar tenkinti generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą leisti baudžiamojon atsakomybėn traukti minėtus Darbo partijos atstovus ar kitaip suvaržyti jų laisvę. Jeigu rezoliucijos projekte numatoma patenkinti generalinio prokuroro teikimą, jis gali būti priimtas, kai už projektą balsuoja daugiau kaip pusė visų Seimo narių.

V.Uspaskichas, V.Gapšys ir V.Vonžutaitė Vilniaus apygardos teisme teisiami, kad eidami vadovaujančias pareigas Darbo partijoje nuo 2004 iki 2006 metų Vilniuje organizavo apgaulingą partijos buhalterinės apskaitos tvarkymą. Sukčiavimu šioje byloje be minėtų trijų parlamentarų kaltinama pati Darbo partija ir buvusi jos finansininkė Marina Liutkevičienė.

Darbo partijos atstovai kategoriškai atmeta kaltinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius