Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 02 05

Algirdas Butkevičius: Vyriausybė su „Gazprom“ derybų neveda

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius antradienį interviu LRT radijui sakė, kad susitikimo su „Chevron“ atstovais metu buvo pabrėžta, jog skalūninių dujų žvalgyba ir gavyba negali būti vykdoma žmonių ir aplinkos sąskaita. „Buvo iškeltas pagrindinis klausimas, ar žvalgyba bus vykdoma saugiai, ar tikrai ten gyvenantys žmonės nenukentės ir aplinkai nebus apdaryta žala“, – sakė Ministras Pirmininkas.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Kalbėdamas apie praėjusią savaitę Vilniuje vykusį Energetikos ministerijos, Europos KOmisijos ir Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ atstovų susitikimą, premjeras pabrėžė, kad Vyriausybė su „Gazprom“ derybų neveda. „Tokie pokalbiai, aš manau, vyko ir anksčiau, tokių pokalbių bus ir daugiau. Ir tie pokalbiai vyks ne dėl energetikos reformos stabdymo, ne dėl, kaip kažkas buvo pasakęs, Suskystintųjų gamtinių dujų terminalo darbų sustabdymo, bet dėl to, kad būtų galima susitarti su „Gazprom“, jog Lietuvai būtų galima įsigyti pigesnes dujas“, – teigė Vyriausybės vadovas. 

Interviu premjeras A.Butkevičius taip pat aptarė dėl nutraukto finansavimo sustojusius IAE uždarymo darbus. Vyriausybės vadovo teigimu, šiuo metu vykdomas ne tik finansinis, bet ir teisinis IAE uždarymo darbų auditas. „Už padarytas klaidas reikės kažkam atsakyti. Tikrai aplaidžiai nežiūrėsime į tai, kas vyko. Manau, kad po atlikto audito (...) mes aiškiai ir suprantamai pateiksim visuomenei, kas buvo daroma ir kaip buvo daroma. Ir jei matysim, kad buvo vykdoma nusikalstama veika, perduosim Generalinei prokuratūrai“, – tvirtino premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius