-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 09 04

Algirdas Butkevičius: Vyriausybinė kovos su nedarbu programa turėtų būti pristatyta rugsėjį

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, jog Vyriausybė atsakingai sprendžia kovos su nedarbu problemą, ir žada, kad vyriausybinė programa bus pristatyta jau šį mėnesį.
Nedarbas
Nedarbas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šita programa jau baigiama ir tikimės, kad rugsėjo mėnesį bus jau pristatyta, o ministerijos bus atsakingos už savo atskirų dalių įgyvendinimą. Tai tikrai labai kruopščiai ir atsakingai šiuo klausimu dirbama“, – žurnalistams trečiadienį sakė premjeras.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį pareiškė, kad ministerijos tarpusavyje stumdosi atsakomybe dėl jaunimo nedarbo.

Jos teigimu, būtina pertvarkyti specialistų rengimą taip, kad jis atitiktų darbo rinkos poreikius, nes esą tik taip bus įmanoma efektyviai mažinti jaunimo nedarbą.

„Vyriausybė labai stipriai šituo klausimu dirba. Su socialinės apsaugos ir darbo ministre vyksta susitikimai kiekvieną savaitę ir kartu vyksta darbas su Ūkio ministerija, Švietimo ir mokslo ministerija. Vyksta labai stiprus tarpusavyje koordinavimas ir programa bus kaip viena programa užimtumo problemoms spręsti Vyriausybės, į kurią bus integruotos kitos ministerijos“, – aiškino premjeras A.Butkevičius.

Apsilankiusi Vilniaus metalo apdirbimo įmonėje „Arginta“, šalies vadovė pastebėjo, kad bendrovės, negaudamos paramos, pačios investuoja į specialistų ruošimą, tačiau tuo turi būti suinteresuotos ir valdžios įstaigos, universtitetai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius