Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 14

Algirdas Kaušpėdas: „Profsąjungų rūmus ant Tauro kalno reikia nugriauti“

Architektas, legendinės grupės „Antis“ įkūrėjas Algirdas Kaušpėdas mano, kad buvusius profsąjungų rūmus ant Tauro kalno Vilniuje reikėtų nugriauti, toje vietoje pastatant mokslo muziejų.
„Vieningo Kauno“ susitikimas
„Vieningo Kauno“ susitikimas / Evaldo Virkečio nuotr.

„Tautos rūmų“ idėja visiškai netikiu. Čia yra fasadinio mąstymo reliktas. Jeigu būtų mano valia – padaryčiau ten gražų parką. (...) Tą seną pastatą reikia nugriauti – jis yra absoliučiai nevertingas. Ten turi būri lengvas, miestui draugiškas, visiems prieinamas pastatas. Aš įsivaizduoju ten interaktyvų mokslo muziejų“, – laidoje „Prie pietų stalo“ kalbėjo A. Kaušpėdas.

Pasak architekto, Vilniui trūksta neformalaus meno centro. Juo, A. Kaušpėdos teigimu, galėtų tapti Vilniaus koncertų ir sporto rūmai.

„Jeigu pavyktų Vilniui išpirkti rūmus iš dabartinių savininkų ir leisti pasireikšti jaunimui, kad vyktų nelabai brangūs roko koncertai, įvairios parodos, perfomansai – manau, kad tai veiktų“, – įžvalgomis dalinosi A. Kaušpėdas.

„Vilniui reiktų išpirkti rūmus iš dabartinių savininkų ir leisti pasireikšti jaunimui, kad vyktų nelabai brangūs roko koncertai, įvairios parodos, perfomansai 

Pasak jo, didelių investicijų Sporto rūmams nereikėtų: „Ir ten nereikia jokių brangių interjerų, viskas ten yra gerai, netgi tos pačios kėdės, kurios dabar yra, gali tarnauti dar 10 metų. Tokiam laisvam, neįpareigojančiam menui tikrai viskas tinka. Reikia tik sutvarkyti higieninius ir priešgaisrinius dalykus pagal naujausius reikalavimus. Konstrukcija ten yra tokia stipri, kad ji atlaikys dar ir 100 metų“, – kalbėjo jis.

A. Kaušpėdo įsitikinimu, Sporto rūmai turėtų būti nekomercinis projektas , kurį galėtų paremti specialūs fondai ir miesto valdžia.

„Tokia veikla, galbūt neatsiperkanti, nereikalaujanti didelių investicijų. Tai yra daugiau vietinių meninių pajėgų palaikymas. Tai yra ne užsienio, gastroliuojantys (pasirodyami – red.), kurie turi atsipirkti – o galbūt ir tam tikri vietiniai festivaliai“, – sakė A. Kaušpėdas.

Visą laidos „Prie pietų stalo“ įrašą galite paklausyti čia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius