Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2016 01 21

Algirdas Paleckis palieka „Frontą“

Buvęs neparlamentinio Socialistino liaudies fronto vadovas Algirdas Paleckis palieka šią partiją ir teigia Seimo rinkimuose rudenį vienmandatėje Naujosios Vilnios apygardoje dalyvausiantis kaip savarankiškai išsikėlęs kandidatas.
Gasparas Genzbigelis ir Algirdas Paleckis
Gasparas Genzbigelis ir Algirdas Paleckis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ketvirtadienį spaudos konferencijoje A.Paleckis teigė paliekąs „Frontą“ dėl išsiskyrusių požiūrių partijos vadovybėje ir dėl partijos vadovybės personalo politikos.

„Partijos vadovybė pervertina mitingų reikšmę ir nepakankamai įvertina rinkiminio parlamentinio kelio svarbą“, – sakė A.Paleckis, tačiau konkretesnių detalių neatskleidė. Jis teigė, jog jau metus laiko nevadovauja „Frontui“, pastaruosius metus buvo šios partijos tarybos narys.

A.Paleckis ketvirtadienį atsisakė atsakyti į žurnalistų klausimus, ar ketina dalyvauti antradienį mirusio paskutinio Lietuvos komunistų partijos vadovo perversmininko Mykolo Burokevičiaus laidotuvėse. Jis taip pat nepanoro atsakyti į klausimą, ar tebesilaiko anksčiau reikštos pozicijos dėl sausio 13-osios įvykių vertinimo.

„Tai ne šios spaudos konferencijos tema“, – kartojo A.Paleckis.

A.Paleckis yra nuteistas už tai, kad neigė ir šiurkščiai menkino 1991 metų SSRS agresijos prieš Lietuvos Respubliką faktą, sovietų įvykdytus labai sunkius ir sunkius nusikaltimus Lietuvos gyventojams bei už tai, kad įžeidė žmonių, žuvusių ir sužeistų kovoje dėl atkurtos Lietuvos nepriklausomybės, atminimą bei jų artimuosius. A. Paleckis baudžiamojon atsakomybėn patrauktas, kai žiniasklaidai pareiškė, jog 1991 metų sausio 13 dieną „saviškiai šaudė į savus“.

Paklaustas, kokia darbine veikla pastaruoju metu užsiėmė, A.Paleckis teigė, jog kurį laiką buvo bedarbiu, o pastaruoju metu vertėsi konsultacijomis pagal autorines sutartis viešųjų ryšių srityje.

Savo rinkimų kampaniją A.Paleckis teigė finansuosiantis „draugų ir pažįstamų“ pagalba.

2008 metais įsteigtas Socialistinis liaudies frontas bei jo buvęs vadovas A.Paleckis ne kartą minėti Valstybės saugumo departamento (VSD) ataskaitose dėl grėsmių nacionaliniam saugumui.

Pernai paskelbtoje Grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimo ataskaitoje VSD įspėjo apie stiprėjančias Rusijos informacines, žvalgybines operacijas, „minkštosios galios“ įrankių stiprinimą. Tarp šių įrankių įvardintos ir „pastangos dar labiau centralizuoti ir koordinuoti prorusiškas tėvynainių ir jiems prijaučiančiųjų grupes“.

Kaip pavyzdį VSD pateikė tai, jog į Vilniaus tarybą išrinktas „Fronto" narys Rafaelis Muksinovas, kuris yra Rusijos federalinės agentūros „Rossotrudničestvo“ remiamos Tėvynainių tarybos lyderis Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius