Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 15

Algirdas Sysas: į Maskvą vykę profesinių sąjungų atstovai pasielgė neapgalvotai

Į mokymus Maskvoje vykę profesinių sąjungų atstovai pasielgė neapgalvotai, mano Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas. Jis tvirtino turėjęs informacijos apie profesinių sąjungų atstovų planuojamą vizitą ir rekomendavęs to nedaryti.
Algirdas Sysas
Algirdas Sysas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Rekomendavau šiame kontekste atsisakyti tokių vizitų kol kas. Nes net važiuojant į patį nekalčiausią renginį, jis apaugs gandais, kažkokiomis nuotrupomis, kontekstais. Manyčiau, kad jie pasielgė šiek tiek neapgalvotai. Mes žinome, kaip dirba ranka rankon net nepriklausomos profesinės sąjungos su prezidentu V.Putinu, nes teko kažkada būti jų suvažiavimuose ir matyti šitą vyksmą. Manau, kad profesinės sąjungos, jų žinių bagažas nebūtų sumažėjęs, jei jie nebūtų ten nuvažiavę“, – BNS sakė Seimo vicepirmininkas.

A.Sysas neigiamai įvertino ir paties Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininko Artūro Černiausko pavasarį vykusį vizitą į Sočį, primindamas, kad šis Rusijos miestas, kuriame pernai vyko brangiausios visų laikų žiemos olimpinės žaidynės, turi „specialų kontekstą“. Jis pateikė pavyzdį, jog Seimas yra atsisakęs kai kurių sportinių renginių su Rusija.

„Seimo sportininkų komanda visuomet vykdavo į parlamentarų varžybas, buvome nugalėję ir Rusijos rinktinę – vyko futbolas, tenisas. Kai jie kvietė pernai, jau tame kontekste, kas vyko Kryme, mes pasakėme, kad nedalyvausime. Manau, pasielgėme teisingai. Bendravimas reikalingas, bet yra kiti formatai, kitų Europos šalių suvažiavimai (...). Jei jau reikia bendrauti ir su ne pačia diplomatiškiausia valstybe, jos profesinių sąjungų atstovais, tai galima padaryti ir neutralioje zonoje“, – sakė parlamento pirmininkės pavaduotojas.

Vyko 5 atstovai

Penki Lietuvos profesinių sąjungų atstovai daugiau nei savaitę dalyvavo Maskvoje vykusiuose mokymuose, vieno iš jų išlaidas apmokėjo Utenos rajono savivaldybė.

BNS žiniomis, birželio 3-11 dienomis į Maskvoje vykusius mokymus „Profesinės sąjungos pilietinėje visuomenėje“ vyko trys Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos nariai – Rimutė Keršanskienė, Viktoras Vieversys ir Genė Jarmolavičienė, taip pat du Lietuvos darbo federacijos atstovai – Dalia Šeputienė ir Daiva Pakulienė. Dalį V.Vieversio kelionės išlaidų apmokėjo Utenos rajono savivaldybė, kurioje jis vadovauja Viešųjų pirkimų skyriui. V.Vieversys taip pat yra socialdemokratų Utenos skyriaus prezidiumo narys.

Profesinių sąjungų vadovas A.Černiauskas teigia tokiame elgesyje nieko blogo neįžvelgiantis, jis ir pats vyksta į profesinių sąjungų renginius Rusijoje. Anot jo, „profsąjunginis bendradarbiavimas yra aukščiau už politiką“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius