2017 02 09

Algirdas Sysas nedalyvaus socialdemokratų partijos pirmininko rinkimuose

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) vicepirmininkas Algirdas Sysas nekovos dėl partijos vadovo posto.
Algirdas Sysas
Algirdas Sysas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Jūs iškėlėte kandidatais į partijos pirmininko postą ne vieną bičiulį, vertą partijos lyderio vardo. Aplankęs skyrius, pabendravęs su bičiuliais, sudalyvavęs pirmuose debatuose, noriu padėkoti už mane balsavusiems bičiuliams už pasitikėjimą ir pranešti, kad nekandidatuosiu partijos pirmininko rinkimuose“, – į partijos bičiulius ketvirtadienį atviru laišku kreipėsi A.Sysas.

A.Sysą partijos pirmininko rinkimuose buvo iškėlęs Visagino skyrius.

Lietuvos socialdemokratų partija šią savaitę baigė kandidatų kėlimą pirmą kartą vyksiančiuose tiesioginiuose partijos pirmininko rinkimuose, tačiau kol kas nėra aišku, kiek jų dalyvaus rinkimų kovoje.

Iš viso į šias pareigas buvo iškelta vienuolika kandidatų, be jau minėto A.Syso skyrių iškelti europarlamentarai Zigmantas Balčytis ir Vilija Blinkevičiūtė, Seimo nariai Julius Sabatauskas, Mindaugas Bastys, Artūras Skardžius ir Andrius Palionis, ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius, Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas, buvę parlamentarai Mantas Varaška ir Kristina Miškinienė.

Didžioji dalis patvirtino dalyvausiantys partijos pirmininko rinkimuose, tačiau viena iš partijos lyderių V.Blinkevičiūtė greičiausiai atsisakys kandidatuoti, nes užėmusi Europos Parlamento Moterų teisių ir lyčių lygybės komiteto komiteto pirmininkės postą abejoja galimybėmis suderinti šį darbą su aukštomis pareigomis partijoje.

Dabartinis LSDP vadovas ekspremjeras Algirdas Butkevičius raštu yra patvirtinęs, kad perrinkimo nesieks.

Galutinai kandidatai dėl dalyvavimo rinkimuose privalo apsispręsti iki kovo 12 dienos, o tiesioginis balsavimas partijos skyriuose vyks balandžio 6–8 dienomis, antrasis rinkimų turas numatytas balandžio 28–29 dienomis. Pasak partijos pranešimo, rezultatai bus paskelbti gegužės 2 dieną, o oficialiai darbą naujasis pirmininkas pradės per LSDP suvažiavimą gegužės 6 dieną.

Tiesioginius pirmininko rinkimus socialdemokratai rengs pirmą kartą, iki šiol pirmininkai būdavo renkami suvažiavimuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius