Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 12

Algirdas Sysas prabilo apie norą tapti socialdemokratų pirmininku ir iškart sulaukė kritikos

Socialdemokratų partijos vicepirmininkas Algirdas Sysas sako, kad sutiktų dalyvauti naujo partijos vadovo rinkimuose, jei sulauktų pakankamo partijos narių palaikymo.
Algirdas Sysas
Algirdas Sysas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Pirmiausia, turi turėti bičiulių paramą. Jei tokia parama bus, bus sprendimas suvažiavime. Tikrai nekovojau po kaldra dėl šito posto. Šis postas gali būti priemonė siekti tų idealų, apie kuriuos aš kalbu, apie socialdemokratinę ideologiją, o ne tikslas užimti vieną ar kitą postą. Tokių minčių neturiu, lauksiu, ką pasakys bičiuliai“, – Žinių radijui trečiadienį kalbėjo A.Sysas, pasisakydamas apie galima kandidatavimą į partijos vadovo postą.

Anot jo, socialdemokratų prezidiumo posėdyje antradienį, kur buvo aptarti ir rinkimų rezultatai, nebuvo svarstomas partijos vadovo klausimas – tai, anot jo, bus daroma lapkričio 5-ąją partijos tarybos posėdyje.

„Procesas yra ilgesnis, greitai tokie dalykai nesidaro. Ataušime, pažiūrėsime – tikrai niekas nesilaiko kėdžių – ateis laikas, galės pavadovauti kiti“, – teigė A.Sysas.

Tačiau vos prabilęs apie galimą pirmininkavimą partijai A.Sysas sulaukė partiečio, aplinkos viceministro Lino Jonausko kritikos.

„Ryte išgirdęs apie vieno mūsų bičiulio ketinimus tapti LSDP pirmininku buvau dar labiau nustebęs nei rinkimų rytą sužinojęs apie socialdemokratų partijos rezultatus rinkimuose... Pirma, kalbėti apie tokias galimybes nepasibaigus rinkimams ir nepasitraukus esamam partijos pirmininkui yra per anksti ir nekorektiška. Antra, pasibaigus rinkimams teks įvertinti ir partijos rinkimų štabo veiklą. Esant prastiems vertinimams, nematau jokių galimybių esamiems štabo vadovams toliau vadovauti nei rinkimų štabui, nei partijai“, – L.Jonauskas parašė socialiniame tinkle „Facebook“.

Koalicijos su konservatoriais nemato

Socialdemokratų vicepirmininkas A.Sysas sako, kad dėl galimos valdančiosios koalicijos konkrečių derybų su kitomis partijomis nevyksta, bet neslepia, jog kontaktai su Valstiečių ir žaliųjų sąjunga yra: „Kalbėjimaisi buvo, kalbėjimaisi yra, bet tai nereiškia, kad dėl ko nors susitarta.“

Jis, kaip ir premjeras, kartoja, kad koalicija su konservatoriais yra mažai tikėtina dėl ideologinių skirtumų, bet neatmeta galimo bendradarbiavimo bent jau rinkimų antrajame ture.

„Nereiškia, kad mes nesišnekame su konservatoriais, ypač dabar, kai antras turas ir kai yra interesai, kai liko po du žmones iš skirtingų partijų. Ir konservatoriai kreipiasi pagalbos į mane irgi kai kuriais atvejais“, – svarsto jis.

Premjeras, dabartinis socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius antradienį žurnalistams Seime užsiminė, kad naujasis partijos lyderis turi būti jaunas, tačiau toliau tiesiogiai neatsako, ar atsistatydins po šių Seimo rinkimų. Jis taip pat sako, kad tai bus sprendžiama po antrojo Seimo rinkimų turo.

Socialdemokratai per šiuos Seimo rinkimus daugiamandatėje apygardoje gavo 14,4 proc. rinkėjų balsų ir iškovojo 13 mandatų, nusileisdami konservatoriams ir „valstiečiams žaliesiems“. Į antrą turą vienmandatėse apygardose pateko 21 socialdemokratų kandidatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius