Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 28

Algis Čaplikas: Liberalų ir centro sąjunga taps „trečiuoju keliu“

Šeštadienį Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) suvažiavime pirmininku išrinktas parlamentaras Algis Čaplikas teigia, kad partija sieks tapti trečiąja svarbiausia politine jėga, atsvara Tėvynės sąjungai – Lietuvos krikščionims demokratams (TS-LKD) bei socialdemokratams.
Algis Čaplikas
Algis Čaplikas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Įvertinę rinkimų rezultatus ir bendrą nuotaiką, suvažiavime aiškiai apsisprendėme: Lietuvai reikia trečiojo kelio. Žaidimas tarp dviejų polių – konservatorių ir socialdemokratų – nesukuria jokios pridėtinės vertės valstybei. Mes pamiršome seną kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus šūkį „Laisvas žmogus, atvira visuomenė, stipri valsytbė“. Šiandien mes to neturime. Į tokią situaciją mus atvedė tai, kad politikoje nėra stiprios vidurio jėgos. Mes deklaruojame, kad būsime tuo trečiuoju keliu. Štai tokiu keliu mes eisime į Seimo rinkimus“, – žurnalistams sakė A.Čaplikas.

Anot naujojo LiCS vadovo, jo minimas „trečiasis kelias“ tai – kuo daugiau liberalizmo valstybėje. „Žmogus yra valstybės pagrindas. Valstybė niekada nepadaro žmogaus laimingu, žmogus tai padaro. Šiandien dominuojanti politika tokia: valstybė nuspręs viską už žmogų. Taip nebūna, tada mes auginame išlaikytinių kartas. Žmogus pats turi viską nuspręsti“, – kalbėjo politikas.

Šeštadienį LiCS suvažiavime apsilankęs TS-LKD pirmininkas premjeras Andrius Kubilius pabrėžė manąs, kad liberaliosios lėgos turėtų konsoliduotis. A.Čaplikas aiškino tam neprieštaraujantis. „Mes visada už bendradarbiavimą. Tai yra būtina, nesvarbu, kokia forma“, – pabrėžė jis. 

15min.lt primena, kad LiCS suvažiavime pirmininkas buvo renkamas iš vieno kandidato. Už A.Čapliką balsavo  549, prieš - 17 delegatų. Naujasis liberalcentristų lyderis turės 11 pavaduotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius