-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 15

Algis Čaplikas paprašytas atkalbėti Ingą Valinskienę nuo planų koncertuoti

Pranešimai, kad liepos pabaigoje Klaipėdoje vyksiančios tradicinės Jūros šventės viename renginių dainuos Seimo Jungtinės frakcijos narė, Tautos prisikėlimo partijos (TTP) atstovė Inga Valinskienė, sukėlė Seimo valdybos pasipiktinimą.
Inga Valinskienė
Inga Valinskienė / Karolio Kavolėlio/ BFL nuotr.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė ketvirtadienį baigiantis valdybos posėdžiui paragino parlamento vicepirmininką Jungtinės frakcijos atstovą Algį Čapliką įtikinti balsingąją kolegę atsisakyti koncertinių planų, rašo „Lietuvos žinios“.

„Seimo pirmininkė prašė pasikalbėti su I.Valinskiene, kad ši nedarytų klaidos“, – dienraščiui sakė parlamento vadovės atstovas spaudai Juozas Ruzgys.

I.Degutienės poziciją palaikė ir kita Seimo vicepirmininkė „darbietė“ Virginija Baltraitienė. Anot jos, Konstitucinis Teismas (KT) aiškiai nurodė, kaip nederėtų elgtis Seimo nariams.

„Ir nesvarbu, ar koncertas mokamas, ar nemokamas. Seimo narys visada yra Seimo narys“, – pabrėžė V.Baltraitienė.

Politikė abejojo, ar A.Čapliko kalbos turės įtakos I.Valinskienės sprendimui surengti koncertą plaukiojančiame kelte.

„Parlamentarai – ne maži vaikai. Seimo pirmininkei ir kitiems laikas baigti juos auklėti – vis tiek neišauklės. Yra Konstitucija, jos išaiškinimai, ir Seimo nariai puikiai supranta, kaip reikia elgtis. Jie atsako prieš rinkėjus“, – savo poziciją išdėstė A.Čaplikas.

Jis svarstė, esą jei Klaipėdos meras, buvęs parlamentaras Vytautas Grubliauskas per televiziją kviečia į savo džiazo festivalį, kodėl klaipėdietė I.Valinskienė negali gimtajam miestui padovanoti koncerto? A.Čaplikas prisipažino neketinąs kalbėtis su kolege, nes nieko bloga jos veiksmuose neįžvelgiąs.

I.Valinskienės koncertas uostamiestyje numatytas liepos pabaigoje. Meilės dainų vakaras vyks „Muzikuojančiame kelte“. Žiūrovai, norintys patekti į šį renginį, turės pirkti bilietus, nors Seimo narė honoraro už koncertą esą negaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius