-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 14 /14:49

Smarkiai viršijęs greitį Algis Kašėta pats traukiasi iš Seimo vicepirmininko pareigų

Seimo narys Liberalų sąjūdžio narys Algis Kašėta savo noru traukiasi iš Seimo vicepirmininko pareigų.
A.Kašėta
A.Kašėta / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Jis antradienį ryte perdavė atsistatydinimo pareiškimą parlamento vadovei Irenai Degutienei.

A.Kašėta iš pareigų traukiasi, nes šeštadienį, birželio 11 dieną, Trakų rajone, kelyje Vilnius–Varėna buvo sustabdytas policijos smarkiai viršijęs greitį. Politikas važiavo 170 kilometrų per valandą greičiu kelyje, kur leistinas greitis – 90 km/h.

„Grubiai pažeidžiau Kelių eismo taisykles. Stipriai viršijau greitį ir manau, kad toks elgesys yra nepriimtinas ir turi turėti savo pasekmes. Kadangi suprantu, kad pažeidimas neleidžia aukštas pareigas užimančiam asmeniui moraliai gerai jaustis ir jaustis sąžiningai šioje situacijoje, aš manau, kad kaip Seimo vicepirmininkas turiu prisiimti ir moralinę, ir politinę atsakomybę“, – antradienį sakė A.Kašėta.

Jis tikino šeštadienį skubėjęs į Rumšiškėse vykusį tremtinių brolijos „Lapteviečiai“ susitikimą, tačiau pridūrė, kad renginys nebuvo toks svarbus, kad pateisintų tokį greitį.
 
„Sutinku, kad išties greitis nedovanotinai didelis ir tik noriu patikinti, jog tai nebuvo sąmoningai spaustas greitis, todėl, kad, deja, nežiūrėjau į spidometrą, nors, be abejo, jaučiau, kad skubu pernelyg greitai“, – aiškino A.Kašėta.

Jis pripažino, kad prieš pusmetį kartą jau buvo baustas už viršytą greitį. Tiesa, tąkart parlamentaras sako jį viršijęs ne taip stipriai.

Atsižvelgdama į 80 km/h viršytą leistiną greitį, teisėsauga prašys Seimo panaikinti parlamentaro teisinę neliečiamybę. A.Kašėta tikisi, kad Seimas sutiks, jog jis būtų patrauktas administracinėn atsakomybėn.

„Esu suinteresuotas, kad teisėsaugos institucijos greičiau išnagrinėtų šį pažeidimą ir priimtų sprendimus, kuriuos numato šalies įstatymai“, – teigė A.Kašėta.

Pagal įstatymus, nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 50 kilometrų per valandą užtraukia baudą vairuotojams nuo 1 tūkst. iki 1, 5 tūkst. litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vieno iki trijų mėnesių arba septynių parų administracinį areštą su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu šešiems mėnesiams.

Seimas dar turės balsuoti ir dėl A.Kašėtos atsistatydinimo.

Kol kas Liberalų sąjūdžio frakcija nesvarsto, ką deleguos į A.Kašėtos postą.

A.Kašėtos partijos kolega, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis tikino, kad A.Kašėtos elgesys prie vairo jį nustebino.

„Tikrai man tai buvo nemalonus netikėtumas. (...) A.Kašėtos sprendimą vertinčiau kaip išskirtinį šiandieninių įvykių fone, kai bandoma Seimo nario mandatu dangstyti kur kas baisesnius ir sunkesnius nusikaltimus. Manau, kad jis pasielgė garbingai ir principingai, kaip ir dera politikui, kuris Lietuvos politikoje yra ne pirmą dešimtmetį“, – sakė E.Masiulis.

A.Kašėta Seimo pirmininko pavaduotojo pareigas ėjo nuo 2008 lapkričio.

Dabartinė Seimo pirmininkė Irena Degutienė iš viso turi penkis pavaduotojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius