Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 19

Algis Krupavičius: Jeigu konservatoriai būtų ėję kartu su Artūru Zuoku, nebūtų praradę valdžios

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovai liko be valdžios ne tik Kaune, bet ir Vilniuje. Politologas Algis Krupavičius įsitikinęs, kad taip nutiko dėl to, kad partijos vietos valdžioje siekia išlaikyti atstumą su konservatoriais.
Algis Krupavičius
Algis Krupavičius / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Visuomenė nėra patenkinta TS-LKD darbo rezultatais centrinėje valdžioje. Todėl kitos politinės jėgos bando laikytis atokiai“, – pabrėžė jis.

Anot jo, atsiriekti valdžios pyrago Vilniaus mieste konservatoriams sutrukdė ir išankstinės nuostatos. „Jeigu konservatoriai būtų nusprendę eiti į koaliciją su A.Zuoku, jie dabar būtų važdioje. Žinoma, tikimybė, kad jiems būtų buvęs pasiūlytas mero postas, buvo maža“, – 15min.lt sakė politologas.

Nors TS-LKD atstovai suvokė, kad be Valdemaro Tomaševskio bloko paramos jų viltys būti sostinės valdžioje menkos, partijos viršūnės nevengė aštrių pasisakymų tiek V.Tomaševskio, tiek buvusio KGB darbuotojo Rusų aljanso atstovo Viktoro Balakino atžvilgiu. A.Krupavičiaus teigimu, po V.Tomaševskio pareiškimų, esą Vilniaus krašte integruotis turi lietuviai, o ne lenkai, Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) tapo nepatraukli partinerė koalicijoms sudaryti.

„V.Tomaševskio pareiškimai populiarumo LLRA nepridėjo. Tokia neapgalvota lenkų taktika labai pakenkė jų galimai koalicijai su konservatoriais. Visiškai nenuostabu, kad po viso to lenkai liko už valdžios borto“, – teigė politologas.

Paklaustas, kodėl Darbo partija pasirinko ne Raimundą Alekną, o A.Zuoką, A.Krupavičius svarstė, kad galbūt tokioje sąjungoje „darbiečiai“ turės reikšmingesnes pozicijas sostinės taryboje, nei galėjo turėti su TS-LKD. „Be to, R.Alekna formavo koaliciją, kurioje turėjo būti partija „Tvarka ir teisingumas“, o su jais Darbo partijos atstovai apsipyko renkant merą Kaune. Susiklostė daug įvairių aplinkybių, – pabrėžė jis. – A.Zuokas yra charizmatiškas politikas. Darbo partija neturėtų pralošti dėl savo įvaizdžio.“

Pasak A.Krupavičiaus, A.Zuoko judėjimas „Taip“, turėdamas valdžią Vilniuje, greičiausiai nedalyvaus artėjančiuose Seimo rinkimuose. „A.Zuoko elektoratą galės vilioti kitos partijos, taip pat ir Darbo partija“, – pridūrė jis.

Politologo teigimu, ar meru dirbdamas A.Zuokas sugebės įgyvendinti savo idėjas, priklausys nuo to, kokie santykiai susiklostys su centrine valdžia. Jis pabrėžė, kad bent jau darbo pražioje A.Zuokas turės vilniečių pasitikėjimą ir mėgins įgyvendinti savo idėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius