Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 12

Aliaksandras Lukašenka Lietuvos politikus išvadino „žlobais“

Praėjusios savaitės išpuolis prieš Lietuvos ambasadą Minske, kuomet į jos teritoriją buvo įmesti keli vadinamieji Molotovo kokteiliai, nėra teroristinis aktas, pareiškė Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka. Jis čia pat priminė laukiąs atsakymo iš Lietuvos dėl vadinamojo „pliušinio meškiukų“ desanto tyrimo.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tai nėra jokie teroristai, ir nereikia čia įžvelgti kažkokių teroristų“, – pirmadienį susitikime su Baltarusijos valstybinio ekonomikos universiteto studentais bei dėstytojais pareiškė A.Lukašenka, praneša Rusijos naujienų agentūra „Interfax“.

Anot Baltarusijos vadovo, 2010 metais „Molotovo kokteiliais“ buvo apmėtyta ir Rusijos ambasada Minske, šį nusikaltimą įvykdę asmenys buvo sulaikyti ir nubausti.

„Lietuva šaukė, kad jie (nuteistieji dėl incidento Rusijos ambasados teritorijoje – „Interfax“) šiandien politiniai kaliniai. Kai jiems (į Lietuvos ambasados teritoriją – „Interfax“) šituos butelius įmetė, tai jau – terorizmas. Štai jų politika, tai žlobų (niekam tikusių žmonių - 15min.lt) politika“, – pareiškė A.Lukašenka.

Anot jo, Lietuvoje esą laukiama, ką Baltarusijos vadovas pasakysiąs apie tai, kad į Lietuvos ambasados teritoriją įmesti buteliai su degiuoju skysčiu.

„O aš laukiu, ką jie (Lietuva – red.) pasakys dėl to, kad jie praleido švedų lėktuvą per savo teritoriją ir įleido jį į Baltarusijos teritoriją. Atsakymo nėra. Kodėl iki šiol jie tyli?“ – sakė A.Lukašenka.

Lapkričio 6-osios vakarą į Lietuvos ambasados Baltarusijoje teritoriją buvo įmesti du buteliai su padegamuoju skysčiu – vadinamieji Molotovo kokteiliai. Kilusias liepsnas užgesino diplomatinėje atstovybėje dirbantys Lietuvos policijos pareigūnai.

Dėl šio įvykio Užsienio reikalų ministerijoje buvo pareikštas protestas Baltarusijos ambasadoriui Lietuvoje Vladimirui Dražinui.

Baltarusijos teisėsauga pradėjo tyrimą dėl chuliganizmo.

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis ir Seimo užsienio reikalų komiteto pirmininkas Emanuelis Zingeris išpuolį prieš Lietuvos diplomatinę atstovybę pavadino teroristiniu išpuoliu.

Lietuva dar svarsto, kaip atsakyti į Baltarusijos prašymą suteikti teisinę pagalbą tiriant neteisėtą sienos kirtimą, kai švedų aktyvistai liepos mėnesį iš Lietuvos įskrido į Baltarusiją nedideliu lėktuvu ir išmėtė tūkstantį pliušinių meškiukų su šūkiais už žodžio laisvę.

„Mes esame gavę prašymą, bet dar nesame į jį atsakę. Kokia apimtimi ir kaip į jį atsakyti, dar sprendžiama“, – BNS praeitą savaitę sakė generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis.

Atskirą tyrimą beveik tris mėnesius atliekanti Lietuvos teisėsauga kol kas įtarimų niekam nėra pareiškusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius