Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 08

Aliarmas Vilniaus oro uoste: dėl grįžtančio lėktuvo ant kojų pakeltos tarnybos, vėliau pavojus atšauktas (papildyta 20.15 val.)

Visos Vilniaus specialiosios tarnybos ketvirtadienio vakarą buvo pakeltos ant kojų, iš oro uosto gavus pranešimą, kad vos pakilusiame ir iš karto į Vilnių grįžtančiame lėktuve pasirodė dūmai.
Vilniaus oro uosto pakilimo takas kol kas per trumpas tiesioginiams skrydžiams į Ameriką.
Vilniaus oro uostas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

15min.lt žiniomis, pranešimas gautas 18.39 val. Vilniaus tarnyboms buvo pranešta, kad sostinės oro uoste leidžiasi lėktuvas, kurio salone pasklido dūmai.

Į oro uostą iš karto išsiųsti ugniagesiai gelbėtojai, policija, greitosios pagalbos medikai.

Apie 18.43 val. oro uostas pavojų atšaukė.

Papildyta 19.05 val.: Pavojus buvo paskelbtas dėl bendrovės „Air Baltic“ lektuvo Fokker 50, turėjusio skristi į Taliną. Lėktuvas 18.31 val. pakilo iš Vilniaus oro uosto, tačiau po 8 min. grįžęs nusileido.

Bendrovės „Air Baltic“ korporatyvinės komunikacijos koordinatorė Rosita Sakalauskaitė 15min.lt žurnalistui patvirtino, kad bendrovės lėktuvui iškilo techninių problemų.

„Saugumo sumetimais lėktuvas grįžo atgal į Vilnių. Keleiviai net nėra išlaipinti iš lėktuvo, mūsų technikai ieško gedimo“, - sakė R.Sakalauskaitė.

Pasak bendrovės atstovės, kol kas nėra priimtas joks sprendimas dėl tolesnio skrydžio į Taliną. Ar skris tas pats lėktuvas, ar bendrovė ieškos kito, turėtų paaiškėti suradus techninių problemų šaltinį.

Papildyta 19.43 val.: Šiuo metu planuojama, kad reisu BT335 į Taliną 18.20 val. turėjęs išskristi lėktuvas skrydžiui pakils 20 val.

„Kalbėjau su lėktuvo pilotais. Jie sako, kad gedimas labai smulkus. Tikimasi, kad jau artimiausiu metu jis bus pataisytas“, - apie 19.30 val. sakė „Air Baltic“ atstovė R.Sakalauskaitė.

Papildyta 20.15 val.: Apie 20.03 val. lėktuvas vėl pakilo skrydžiui iš Vilniaus į Taliną.

„Dabar jau galiu patikslinti, kad iš tiesų jokių dūmų lėktuve nebuvo. Pilotams užsidegė dūmų indikatorius, todėl dėl aukštų saugumo reikalavimų iš karto buvo priimtas sprendimas grįžti. Šiuo metu gedimas pašalintas ir lėktuvas išskrido“, - 15min.lt sakė R.Sakalauskaitė.

Į Taliną šiuo lėktuvu skrenda 24 keleiviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius