-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 30

Alinanti kaitra išdžiovino šulinius Žemaitijoje

Šulinių vandenį naudojantys gyventojai nebežino, ko griebtis. Kaitra jų šulinius baigia visiškai nusausinti. Didžiausia bėda atokioms, prie centrinės vandentiekio sistemos neprijungtoms sodyboms ir sodininkų bendrijų gyventojams.
Alinanti kaitra išdžiovino šulinius
Alinanti kaitra išdžiovino šulinius

Bent šiokius tokius žemė ūkius turintiems gyventojams svyra rankos. Pasemti vandens iš dažno šulinio jau nebeįmanoma. Kaitra šulinius visiškai išsekino.

Žmonės nebeišmano, kuo girdyti gyvulius ir laistyti daržus. Didžiausioje šalyje sodininkų bendrijoje  „Dituva“, įsikūrusioje netoli  Klaipėdos, 6 tūkstančiai sklypų. Daugelio jų vienintelis vandens šaltinis  – šulinys.

Didžiausios šalyje sodininkų bendrijos „Dituva“ gyventojams svyra rankos. Išsekus šuliniams sodininkai  nebeturi kuom laistyti daržų. 

„Situacija tikrai labai sudėtinga. Lengviau tiems, kas gyvena arčiau tvenkinių ar melioracijos kanalų. O kiti jau nebeturi, kuom daržų laistyti. Mano šulinys nuseko per du rentinius, tačiau skambino jau ne vienas sodininkas, kurio šulinyje visai vandens nebėra.

Negana to, mūsų bendrijoje jau trečia diena žmonės darbo valandomis neturi elektros. LESTO tvarko seną elektros tinklų gedimą. Darbų negalima atidėlioti, nes jie buvo suplanuoti dar prieš mėnesį.

Tad turintieji gręžinius irgi susiduria su vandens stygiumi – išjungus elektrą iš gręžinio vanduo nebebėga. Žmonės stengiasi iš vakaro į įvairiausias talpas pripilti vandens“, – pasakojo sodininkų bendrijos „Dituva“ pirmininkas Tadas Vaitkus.

Alinanti kaitra išdžiovino šulinius
Alinanti kaitra išdžiovino šulinius

Kad išsekę šuliniai į kampą speičia gyventojus į kampą, patvirtino ir Klaipėdos rajono Sendvario seniūnė Loreta Kuprienė.

Sulaukiau skambučių iš dviejų atokių sodybų. Jų šuliniuose vanduo nuslūgęs iki kritinės ribos. Gyventojai teiravosi apie galimybę paspartinti prijungimą prie centrinės vandentiekio sistemos. Tačiau tokių sodybų seniūnijoje nėra daug. Aplinkinės gyvenvietės jau prijungtos prie centrinės vandentiekio sistemos. Likusios tik kelios sodybos“, – pasakojo L.Kuprienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius