Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 26

Alminas Mačiulis: narystė EBPO svarbi dėl Rusijos veiksmų

Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis teigia, kad Lietuvos narystė Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijai (EBPO) yra svarbi, atsižvelgiant į pastaruosius Rusijos veiksmus. Tai kancleris pasakė ketvirtadienį susitikęs su EBPO Globalių ryšių sekretoriato direktoriumi Marcosu Bonturiu.
Alminas Mačiulis
Alminas Mačiulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Rusijos veiksmų Rytų Europoje kontekste svarbu, kad bendramintės šalys kuo artimiau bendradarbiautų, drauge atremdamos politinius ir ekonominius iššūkius. EBPO tam yra puiki terpė“, – Vyriausybės pranešime teigė kancleris. Anot jo, Lietuva taip pat yra pasiruošusi savo patirtimi prisidėti prie Ukrainos ir EBPO bendradarbiavimo sprendžiant aktualius viešosios politikos klausimus.

Anot pranešimo, kancleris informavo M.Bonturį apie tai, kad Vyriausybė nusprendė sudaryti komisiją, kuri padėtų šaliai pasirengti narystei EBPO. M.Bonturis savo ruožtu pabrėžė, kad Lietuva labai efektyviai prisijungė prie EBPO veiklos įvairiais formatais ir sėkmingai įgyvendina savo įsipareigojimus.

Sukūrė komisiją

Vyriausybė trečiadienį posėdyje sudarė Lietuvos pasirengimo narystei Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (EBPO) koordinavimo komisiją.

Lietuva šiemet tikisi sulaukti kvietimo pradėti derybas dėl narystės EBPO. Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė sausio pabaigoje Davose vykusiame Pasaulio ekonomikos forume susitiko su EBPO generaliniu sekretoriumi Angelu Gurria.

Sprendimas dėl derybų su Lietuva pradžios turėtų būti priimtas birželį, įvertinus šalies Narystės veiksmų plano įgyvendinimą. Lietuva narystės siekia nuo 2002 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius