-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 09

Alpėse atostogaujantis Rokas Anuškevičius: „Gyvenu Lietuvoje, stengiuosi dėl jos“

1990-ųjų metų kovo 11-ą dieną Lietuvos Respublikos Aukščiausioji taryba priėmė Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo aktą. Šiemet sukanka 25 metai, kai Lietuva nepriklausoma, o jos piliečiai – laisvi. 15min.lt klausia lietuvių, už ką jie myli nepriklausomą Lietuvą.
Rokas Anuškevičius
Rokas Anuškevičius / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Vilnietį Roką Anuškevičių apie jubiliejinę Kovo 11-ąją ir meilę nepriklausomai Lietuvai 15min.lt kalbino Prancūzijos ir Šveicarijos slidinėjimo kurorte Portes du Soleil, kur 35 metų vyras atostogavo su žmona ir vyresniuoju sūnumi.

Transporto įmonėje dirbantis trijų vaikų tėvas sakė nesąs užkietėjęs patriotas, tačiau vertinantis savo tėvynę ir kuriantis ne tik asmeninę, bet ir valstybės gerovę. Rokui svarbu, kad Lietuvoje galima dirbti ir užsidirbti, o Šengeno erdvės ir eurozonos privalumai leidžia be kliūčių mėgautis kelionėmis ir pramogomis per atostogas.

„Netituluoju savęs patriotu, bet tiesiog gyvenu Lietuvoje, stengiuosi dėl jos“, – sakė krepšinio, snieglenčių, motociklų ir kitokio aktyvaus laisvalaikio entuziastas Rokas Anuškevičius.

Vilniečiui apmaudu, kad praėjusiame šimtmetyje mūsų valstybė buvo okupuota – sovietmetis sustabdė valstybės raidą, okupantų režimas pridarė žalos.

R.Anuškevičius didžiuojasi esąs lietuvis, stengiasi skiepyti Tėvynės meilę ir vaikams.

R.Anuškevičius didžiuojasi esąs lietuvis, stengiasi puoselėti valstybingumą ir skiepyti Tėvynės meilę vaikams.

„Labai smagu joje gyventi. Tai yra tavo šalis, smagu, kad turi kažką savo“, – apie Lietuvą sako R.Anuškevičius, ypač vertinantis galimybes lietuviams laisvai keliauti ir visavertiškai atostogauti.

Daugiau Alpių kalnuose kalbinto Roko minčių – filmuotame interviu.

***

O kodėl ir kaip laisvę mylite jūs? Pasidalinkite laisvės nuotaika ar nuotrauka savo paskyrose socialiniuose tinkluose „Instagram“, „Twitter“, „Facebook“ ir „YouTube“ panaudodami raktažodį #myliulaisvę ir ieškokite savęs specialioje šventinėje platformoje 15min.lt/myliulaisvę!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius