Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 20

A.Lukašenka: bendri projektai padės integruoti Baltarusijos ir Lietuvos ekonomiką

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pasiūlė Lietuvos verslininkams dalyvauti bendruose perspektyviuose projektuose, kurie skatins integruotis Baltarusijos ir Lietuvos ekonomikas, praneša naujienų agentūra „BelTA“.
Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka
Aleksandras Lukašenka / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Žinoma, mes jums pasakosime apie palankų investavimo klimatą Baltarusijoje, mėginsime jus įtikinti, bet ne tai svarbiausia. Svarbiausia tai, kad mes turime itin perspektyvių projektų, kurie gali integruoti mūsų valstybes ekonomiškai“, – kalbėjo prezidentas susitikime su Lietuvos verslo atstovais gegužės 20 dieną.

„Mes negalime be jūsų, kai kalbama apie tranzitą į Baltijos valstybes ir kitas šalis“, – pabrėžė jis.

A.Lukašenka pažymėjo, kad Baltarusija pastaruoju metu stengiasi diversifikuoti veiklą užsienio ekonomikos srityje, todėl Lietuva, taip pat ir Latvija bei Ukraina, yra svarbios Baltarusijai.

Jeigu turite interesų Baltarusijoje – atvažiuokite ir pradėkite dirbti. Garantuoju svarbiausią dalyką: jūs čia nieko neprarasite dėl mūsų aplaidumo ar neorganizuotumo, – garantavo Aleksandras Lukašenka.„Pastaruoju metu mes stengiamės (ir gana sėkmingai) diversifikuoti mūsų ekonominę veiklą užsienyje, – kalbėjo jis. – Mes neneigiame, jog siekiame sumažinti mūsų priklausomybę prekybos srityje nuo vienos šalies (kas visai nepagrįstai erzina mūsų draugus). Tuo labiau, kad toji šalis, jūs puikiai žinote ją, naudoja jėgos politiką, kurios griebėsi jau ne kartą. Štai kodėl mes negalime sau leisti sėdėti ir laukti manos iš dangaus, kažkokios malonės iš vienos ar kitos šalies. Mes pradėjome ieškoti ir kitų bendradarbiavimo formų“.

A.Lukašenka pažymėjo, jog Baltarusija gali pasiūlyti Lietuvai bendrus projektus, „kurių praktiškai neišvengsi, nes, jeigu jų atsisakysi, turėsi tik žalos“.

Sėkmingo bendradarbiavimo pavyzdžiu jis nurodė Baltarusijos kalio bendrovę.

„Galite ramiai žiūrėti į tai, jei jums bus pasiūlytas projektas, kai iš mūsų pusės bus valstybinė įmonė. Mūsų įmonės visos yra akcinės. Neatmetu galimybės, kad jūs ar koks nors kitas partneris panorės įsigyti akcijų paketą; tuomet ji taps privačia“, – aiškino jis lietuvių verslininkams, tačiau iš karto pridūrė, jog pusvelčiui nė viena įmonė nebus parduota.

„Ne visada mūsų tam tikriems partneriams Rytuose tai patinka; jie norėtų bet kurią mūsų įmonę įsigyti. Mes nesame prieš – mokėkite pinigus“, – kalbėjo Baltarusijos prezidentas.

A.Lukašenka priminė, kad Baltarusija yra socialiai orientuota šalis, todėl iš investuotojų reikalaujama rūpintis įmonėse dirbančiais žmonėmis.

„Aš visuomet pasiūlau kiekvienam investuotojui paimti dviems trims metams įmonės valdymą ir parodyti, kad jūs tikrai sugebate ją valdyti. Galite manęs paklausti, kiek valstybė kišasi į ekonominę politiką šalies viduje – tiek kiek valstybė sugeba“, – pats į savo klausimą atsakė A.Lukašenka.

Prezidentas pabrėžė, kad pasirengęs dėl kiekvieno projekto, kurį pasiūlys lietuvių verslininkai, asmeniškai priimti sprendimus, kurie išlaisvintų nuo papildomų biurokratinių vilkinimų: „Jeigu turite interesų Baltarusijoje – atvažiuokite ir pradėkite dirbti. Garantuoju svarbiausią dalyką: jūs čia nieko neprarasite dėl mūsų aplaidumo ar neorganizuotumo“.

Valstybės vadovas priminė, kad lietuvių verslas Baltarusijoje egzistuoja, kad į šalį ateina nemažos investicijos. A.Lukašenka sąžiningiems investuotojams, kurie atėjo į Baltarusiją turėdami rimtų ketinimų, garantavo palankias darbo sąlygas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius