Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 18

Alytaus meras N.Cesiulis gaisro išvargintiems miestelėnams: „Miegokite ramiai...“

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis savo oficialioje „Facebook“ paskyroje apibendrino dar vieną ekstremalios situacijos Alytuje dieną ir pasidalino informacija, kas laukia alytiškių penktadienį, praneša portalas alytausgidas.lt.
Fotokoliažas/Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis teigia, kad trečiadienio vakare dūmų kiekis sumažėjo bent 10 kartų.
Fotokoliažas/Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis teigia, kad trečiadienio vakare dūmų kiekis sumažėjo bent 10 kartų. / PAGD ir 15min nuotr.

„Antra para ekstremaliomis sąlygomis.

Kelios valandos miego, telefonas netyla, dūmai graužia akis ir gerklę ir, nepaisant to, sprendimai turi būti priimti čia ir dabar. Ką jau kalbėti apie nerimą dėl mūsų visų sveikatos, klausimus, kaip tai atsilieps mūsų gyvenimo kokybei, gamtai, galų gale ir mano šeimos sveikatai, mano vaikams. Visada atrodo, kad tokie dalykai vyksta kažkur kitur, kol pats neatsiduri epicentre.

VIDEO: Gaisras Alytuje: kodėl taip ilgai kovota su ugnimi ir kokias pasekmes pajus gyventojai?

Kalbėti apie tai, kokios bus šios didžiulės nelaimės pasekmės ar ieškoti kaltų – vis dar per anksti. Dabar svarbiausia nugalėti šį kunkuliuojantį ugnikalnį pramonės parke ir pasirūpinti tais, kurie patys negali savimi pasirūpinti.

Matau, su kokiu atsidavimu žmonės dirba. Kokie yra pavargę, purvini, negaili savo sveikatos vardan mūsų visų. Daro tai, ką turi daryti. Viso miesto žmonių vardu galiu tik kartoti – AČIŪ, KAD TOKIĄ SUNKIĄ DIENĄ ESATE DRAUGE. Noriu tikėti, kad šis įvykis bus pamoka, iš kurios visi kažko pasimokysime. Ir padarysime viską, kad daugiau tai nepasikartotų.

Ir pabaigai – naujausia informaciją apie gaisrą, kokią turiu:

Koks oro užterštumo lygis mieste? Pagal Aplinkos apsaugos agentūros duomenis, oro užterštumo miesto gyvenamosiose teritorijose nėra. Kaip smarkiai užterštas pramonės rajonas kol kas pasakyti negalime, nes naujausių matavimų dar nėra. Jei nesikeis vėjo kryptis, miesto gyvenamųjų teritorijų dūmai neturėtų pasiekti. Tačiau jei kas nors pasikeistų, pasistengsime jus informuoti kuo greičiau, sekite naujienas.

Ar Panemunės mikrorajone gyvenamiesiems namams atnaujintą tiekiamą vandenį galima gerti? Šiuo metu Panemunės mikrorajonui tiekiamas „žalias“ vanduo, tai reiškia, kad jis tiekiamas tiesiai iš gręžinio. Šį vandenį galima naudoti buityje (prausimuisi, WC, skalbimui ir t.t.), tačiau maisto gamybai skirtą vandenį pristatinėsime pagal „Dzūkijos vandenų“ sudarytą grafiką. Jį rasite paspaudę šią nuorodą www.vandenys.lt.

VIDEO: Alytaus gyventojų nuomonės apie gaisrą: „Visi Alytaus automobiliai per mėnesį tiek nepridūmija“

Ar pramonės rajone esančios įmonės rytoj dirbs?

Penktadienio ryte 6.30 val. bus sušauktas ekstremalių situacijų valdymo posėdis, po kurio informuosime apie esamą situaciją ir pateiksime rekomendacijas, sekite naujienas.

Ar ryt vaikams reikia eiti į švietimo įstaigas?

Jei nepakis vėjo kryptis, švietimo procesas vyks įprasta tvarka.

6.30 val. paskelbsime pačią naujausią informaciją.

Kada bus užgesintas gaisras?

Ugniagesiai daro neįtikėtinus dalykus, kad gaisras kuo skubiau būtų neutralizuotas, atviros ugnies gaisravietėje jau beveik nesimato, bet yra vietų, kur ugnis vis dar prasiveržia. Sunkiasvore technika bandome atsikasti priėjimus, kad ugniagesiai gaisro židinį pasiektų iš visų pusių. Tikėkimės, kad ryte kylančių dūmų bus bent kelis kartus mažiau.

Kokie eismo ribojimai mieste?

Šiandien Alytuje buvo uždaryta Audėjų g., nes ugniagesiai vandenį siurbė iš Gulbynės ežerėlio. Vanduo beveik išseko, liko tik dumblas, todėl nuspręsta vandenį gaisrui gesinti siurbti iš Medvilnės balos. Dėl šios priežasties bus ribojamas eismas Pramonės g. Čia visą laiką budės policija ir reguliuos eismą.

Jei kyla papildomų klausimų, skambinkite mūsų savivaldybės atstovui Vitui Černiauskui, tel. 8 620 24359, jis budės gaisravietėje visą naktį.
Miegokit ramiai“, – rašė Alytaus meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius