Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 01

Alytaus meras pašalintas iš partijos

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderis Algirdas Butkevičius pritaria kolegų iš Alytaus sprendimui pašalinti iš partijos lojalumo jai nerodžiusį merą Česlovą Daugėlą.
Alytaus miesto meras socialdemokratas Česlovas Daugėla
Alytaus miesto meras socialdemokratas Česlovas Daugėla / alytausgidas.lt nuotr.
Temos: 3 Partija Meras Alytus

Parodyti duris Alytaus merui Č.Daugėlai LSDP Alytaus miesto skyriaus tarybos bei Etikos ir procedūrų komisijos jungtiniame posėdyje nutarta beveik vienbalsiai. Partijos kolegos, be kita ko, pasiūlė Č.Daugėlai atsisakyti Alytaus miesto tarybos nario mandato. Vakar toks nutarimas buvo įteiktas pačiam Č.Daugėlai.

Bendražygių nemalonę meras užsitraukė per praėjusią savaitę vykusį miesto savivaldybės tarybos posėdį. Č.Daugėla neigiamai įvertino savivaldybės kontrolierės socialdemokratės Irenos Sedleckaitės pernykštę veiklą. Analogiškai jos veiklą įvertino ir savivaldybės valstybės tarnautojų vertinimo komisija. Dėl to I.Sedleckaitei buvo sumažinta kvalifikacinė klasė. Kitaip tariant, buvo kirsta per atlyginimą.

Mero vertinimą, kuriame buvo nurodyti kontrolierės veiklos trūkumai dėl neatliktų darbų ir netinkamai atliktų darbų bei santykių su buvusiomis kolegėmis, I.Sedleckaitė pavadino literatūros kūriniu su fantastikos elementais. Moteris įsitikinusi, kad mero vertinimas prasilenkia su įstatymais, o jam esą kliūvanti dėl savo principingumo, susijusio su biudžeto lėšų panaudojimu ir viešojo intereso gynimu. Kontrolierė artimiausiomis dienomis žada kreiptis į teismą.

Č.Daugėlos partijos kolegas dar labiau užrūstino kitas jo poelgis. Reaguodamas į konservatorių pareiškimą, kuriuo buvo išreikštas susirūpinimas vis blogėjančiu savivaldybės administracijos darbo organizavimu, prastu veiklos koordinavimu, meras pasiūlė atleisti iš pareigų administracijos direktorių Feliksą Džiautą kaip netekusį politinio pasitikėjimo. Tarybos daugumos balsais F.Džiautas buvo atleistas. Jis savivaldybės administracijai su pertraukomis vadovavo septynerius metus.

LSDP pirmininkas A.Butkevičius alytiškių sprendimą pašalinti Č.Daugėlą iš partijos vertina teigiamai. „Buvo labai didelė staigmena, kai sužinojome, jog iš pareigų atleistas F.Džiautas, nes anksčiau šiuo klausimu su Č.Daugėla buvome kalbėję. Jis žadėjo nesiūlyti atleisti administracijos direktoriaus iš pareigų. Vadinasi, jis melavo partijos vadovams“, – pažymėjo socialdemokratų lyderis.

Anot A.Butkevičiaus, tai, kad socialdemokratai Alytaus savivaldybėje netenka vadovaujamų postų ir pereina į opoziciją, partijai nenaudinga. „Susidariusi situacija rodo, jog LSDP Alytaus skyriuje tvyro įtampa ir darosi negeri dalykai, kuriuos reikia šalinti“,  – pabrėžė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius