-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 09

Alytaus miesto ir rajono savivaldybių kol kas nežavi galimybė jungtis

Lietuvoje yra 60 savivaldybių, iš kurių šešios – žiedinės, t.y. ir mieste, ir rajone. Mažėjant gyventojų vis dažniau pasigirsta kalbos, kad „valdiškas” įstaigas reikia sujungti. Panašią viziją turi ir centrinė valdžia, kurios „Baltosios knygos“ projekte numatyta, kad ateityje žiedinių savivaldybių turėtų nelikti.
Alytus
Alytus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vidaus reikalų ministerija (VRM) ieško savivaldybių, kurios išbandytų pilotinį projektą, apjungiant jas. Alytuje viešėjęs VRM viceministras Giedrius Surplys susitiko su miesto ir rajono merais.

„Jeigu bus priimtas politinis sprendimas, tai mes jį vykdysime, jeigu bus sprendimas kad reikia apjungti savivaldybes. Būtų naudinga žinoti pačių miesto ir rajono gyventojų nuomonę, politikų nuomonę, paskaičiavimus, mes taip greituoju būdu padarėme iš savo pusės, kokius savivaldybė turėtų pliusus ir minusus. Manome problemas su švietimo sistema, darbo vietų komplektavimu, investicijų pritraukimu”, – samprotavo Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius.

„Taip aš už – reformas, bet jas reikia sistemiškai daryti ir išdiskutavus. Ir labai atsakingai, nes ir tas pilotas sunkiai įsivaizduojamas, pilotas kaip suprantu, jeigu nepasiteisino, gali grįžti, bet šiuo atveju – ar būtų kelias atgal? Nebijom, mes už biurokratų, valdininkų mažinimą”, – dėstė Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas.

Pasak Alytaus rajono mero, prieš gerą dešimtmetį Alytaus rajoną norėta kaip tik, ne didinti, o mažinti ir padalinti, įkurti dvi mažesnes savivaldybes arčiau žmonių – Daugų ir Simno, ne kartą vyko ir gyventojų apklausos.

„Vyksta analizė, vyksta pokalbiai su merais. Pagal įstatymus, mes tikrai turime atsiklausti gyventojų ir tai bus padaryta bet kuriuo atveju. Tai ką aš išsivežu iš šio vakaro susitikimo su merais, tai yra turbūt pilotinio projekto Alytuje nebus, kadangi abu merai sutiko, kad tai turi būti sisteminis dalykas”,- sakė VRM viceministras G.Surplys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius