Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 12

Alytaus padangėn grįžta „Guinnesso“ rekordų knygoje garsinama technika

„An-2“ grįžta į Alytų!“, – džiaugiasi Alytaus aviatoriai. Tarptautinę aviacijos ir kosmonautikos dieną Alytaus aeroklubas pasitinka pakylėtai.
„An-2“ lėktuvas
„An-2“ lėktuvas / Alytausgidas.lt nuotr.

Pagal NATO koduotę „koltu“ vadinami, anksčiau biplanu, o dėl darbų žemės ūkyje – ir „kukurūzniku“ pravardžiuojami lėktuvai „An-2“, sukurti, išbandyti ir gamybą paleisti konstruktoriaus Olego Antonovo biure Ukrainoje, šiemet minės savo pirmųjų skrydžių 70-metį.

Iki 2019-ųjų, kai švęs Alytaus aeroklubo 60-metį ir Alytaus aerodromo 80-metį, Dzūkijos sostinės aviatoriai norėtų turėti dar vieną istoriją menantį lėktuvą.

„Dar vakar manėm, kad Alytuje vėl turėti „An-2“ būtų kosmonautika, tačiau šiandien tai – jau ne „kosmosas“, o tikra realybė!“, – džiaugiasi ne vieną aviacijos profesionalą išugdžiusio Alytaus aeroklubo atstovai. Savo aviaparke, kuriame jau yra lietuviškos, lenkiškos, amerikietiškos, rusiškos ir vokiškos technikos, alytiškiai turės 2 lenkiškus „An-2“.

Septintame ir aštuntame praėjusio amžiaus dešimtmetyje „An-2“ skraidė ir Dzūkijos sostinėje. Pirmame Alytuje veikė šių lėktuvų eskadrilė bei senasis aerodromas Lakūnų gatvėje. „Antanais“ iš Alytaus keleiviai ir pašto siuntos buvo skraidinamos į Kauną, Marijampolę, Palangą, Vilnių ir atgal.

Ne pirmos jaunystės techniką naujiems skrydžiams Alytaus aeroklubas prikels su kolegomis – Marijampolės aeroklubu, kuris parašiutininkus Sasnavos aerodrome rengia ir „An-2“ lėktuvais skraidina per visą savo 40-mečio istoriją.

Iki 2019-ųjų, kai švęs Alytaus aeroklubo 60-metį ir Alytaus aerodromo 80-metį, Dzūkijos sostinės aviatoriai norėtų turėti dar vieną istoriją menantį lėktuvą. „Jak“ lėktuvų, kurių pirmaisiais modeliais naudojosi Alytuje 1944 m. bazavusi prancūzų eskadrilės „Normandija-Nemunas“ pilotai, mes turime, tačiau svajojame kada nors turėti ir pačios Prancūzijos pasididžiavimą „Miražą“, – planuoja Alytaus aeroklubo ir „Dzūkijos aerodromo“ viršininkas Kęstutis Urbanavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius