-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 09

Alytaus rajono mero Algirdo Vrubliausko turtas VRK puslapyje buvo išaugęs iki 4 mln. litų

Alytaus rajono mero konservatoriaus Algirdo Vrubliausko, kandidatuojančio į savivaldybės tarybą, turtas Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) interneto puslapyje paskelbtoje jo deklaracijoje buvo išaugęs 10 kartų – iki 4 mln. litų.
Algirdas Vrubliauskas
Algirdas Vrubliauskas / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Kaip rašo „Lietuvos rytas“, A.Vrubliauskas Alytaus rajono rinkimų komisijai pateikė pažymą, kurioje nurodyta, kad jo turto vertė – 457,9 tūkst. litų, o VRK internete paskelbė, kad politikas turi sukaupęs dešimt kartų daugiau turto – 4 mln. 579 tūkst. litų.

„Po kelių dienų iš savivaldybės darbuotojos išgirdau apie tokį fantastišką savo turtą. VRK paskelbta tikrovės neatitinkanti informacija sukėlė nemalonių išgyvenimų. Tai turės įtakos ne tik mano, bet ir konservatorių partijos rinkimų rezultatams“, – aiškino meras.

Sužinojęs apie klaidą, politikas kreipėsi į VRK pirmininką Zenoną Vaigauską, kad tikrovės neatitinkanti žinia būtų paneigta.

„Klaida buvo ištaisyta per kelias valandas, bet paneigimo vis dar nesulaukiu. Jis yra būtinas. Susitikęs su rinkėjais aš ir mano partijos kolegos priversti aiškintis, kaip mano turtas per kelerius metus taip išaugo“, – piktinosi konservatorius.

Anot „Lietuvos žinių“, Z.Vaigauskas tikino, esą klaida įsivėlė ne dėl VRK kaltės.

„Patikrinus paaiškėjo, kad klaidingi duomenys VRK pasiekė iš Alytaus rajono rinkimų komisijos. Kandidato žodžiu atsiprašiau“, – sakė VRK pirmininkas. Z.Vaigausko teigimu, ši klaida – ne vienintelė, pasitaikiusi kandidatų deklaracijose.

Tačiau A.Vrubliauskas ir Alytaus rajono rinkimų komisijos pirmininkė Jolita Grudzinskienė nelinkę pritarti Z.Vaigauskui.

„Klaidinantys duomenys atsirado VRK, mes pildome tik kandidatų anketas, o turto ir pajamų metinės deklaracijos duomenis jie patys ima iš VMI duomenų bazės“, – sakė J.Grudzinskienė.

Pagal A.Vrubliausko pareiškimą Alytaus policijoje dėl galbūt suklastoto metinės turto deklaracijos pagrindinių duomenų išrašo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą įstatymai numato areštą, baudą arba laisvės atėmimą iki 3 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius