Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 04

Alytaus rajono savivaldybėje lankėsi Kaišiadorių vyskupas

Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotojas Gediminas Krasauskas priėmė Kaišiadorių vyskupijos vyskupą Joną Ivanauską dėl Alytaus rajono parapijų, priklausančių Kaišiadorių vyskupijai, reikalų. Susitikime su vyskupu dalyvavo tarybos sekretorius Simas Salickas, generalvikaras Algirdas Jurevičius ir Alytaus Šv. Liudviko parapijos klebonas Valdas Beleckas.
Pirmas iš kairės: Kaišiadorių vyskupas J. Ivanauskas, tarybos sekretorius S. Salickas ir mero pavaduotojas G. Krasauskas.
Pirmas iš kairės: Kaišiadorių vyskupas J. Ivanauskas, tarybos sekretorius S. Salickas ir mero pavaduotojas G. Krasauskas. / Alytaus rajono savivaldybės nuotr.

Bažnyčios atstovai padėkojo rajono savivaldybei už paramą, skiriamą religinių bendruomenių objektams tvarkyti ir remontuoti. Kaip sakė G. Krasauskas, jau 6 metai savivaldybė skiria paramą šioms bendruomenėms. Per šį laikotarpį skirta daugiau kaip 600 tūkst. Lt.

Praėjusiame savivaldybės tarybos posėdyje tarybos sprendimu iš religinių bendruomenių  rėmimo programos skirta 60 tūkst. Lt: Pivašiūnų bažnyčios remontui – 3 tūkst. Lt, Alovės klebonijos remontui – 6 tūkst. Lt,  Daugų bažnyčios ir teritorijos sutvarkymui – 9 tūkst. Lt, Butrimonių bažnyčios ir klebonijos pastatų vidaus remontui – 3 tūkst. Lt, Punios šventoriaus tvoros remontui – 3 tūkst. Lt, Nemunaičio parapijos pastato remontui – 3 tūkst. Lt, Simno bažnyčios įgarsinimo aparatūros įrengimui – 4 tūkst. Lt, Miroslavo bažnyčios stogo remontui -10 tūkst. Lt, Rumbonių parapijos pastato remontui – 4 tūkst. Lt, Ūdrijos bažnyčios ir klebonijos remontui  – 8 tūkst. Lt, Santaikos klebonijos remontui – 4 tūkst. Lt,  Alytaus Šv. Liudviko parapijai Venciūnų koplyčios  remontui – 3 tūkst. Lt.

Vyskupas J. Ivanauskas domėjosi kelio Pivašiūnai-Butrimonys asfaltavimu. Pasak mero pavaduotojo G. Krasausko, šis kelias priklauso regiono keliams, savivaldybė savų lėšų jo tvarkymui neturi. „Kreipsimės į LR Susisiekimo ministeriją, kad šio kelio asfaltavimas būtų užbaigtas,“ – sakė G. Krasauskas.

Susitikimo dalyviai aptarė turistų galimybes aplankyti Kaišiadorių vyskupijos bažnyčias. Daugiausiai kalbėta apie Punios bažnyčią. Visi sutiko, kad reikalingas žmogus, kuris ne tik bažnyčią atrakintų, bet ir papasakotų jos istoriją.  Pasak Šv. Liudviko parapijos klebono V. Belecko, tai galėtų ir žmogus, dirbantis Punios mokykloje-daugiafunkciame centre.

Kaišiadorių vyskupas savivaldybės atstovams padėkojo už pakvietimą apsilankyti savivaldybėje. „Nors mano tarnystės tik pradžia, džiaugiuosi gražiu bendradarbiavimo su Alytaus rajono savivaldybe ir jos vadovais“, – pažymėjo J. Ivanauskas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius