-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 08

Alytaus rajono savivaldybės nuotrauka sukėlė pasipiktinimą: L.Kasčiūnas su vadovais pozavo be kaukių

Pirmadienį Alytaus rajono savivaldybėje apsilankęs Seimo narys konservatorius Laurynas Kasčiūnas su šios savivaldybės vadovybe pozavo nuotraukai, kurioje niekas nedėvėjo kaukių ir, panašu, net nesilaikė saugių atstumų. Maža to, tokiu politikų elgesiu pasipiktinusiems žmonėms Alytaus rajono savivaldybė feisbuke atšovė, kad nuotrauka, kurioje žmonės su kaukėmis, yra „ne fotografija, o pasijuokimas iš žmogaus“. Savivaldybės atstovai ir L.Kasčiūnas tikina, kad kaukės nusiimtos vos akimirkai.
Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, LR Seimo narys, NSGK pirmininkas Laurynas Kasčiūnas, savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė ir mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė
Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, LR Seimo narys, NSGK pirmininkas Laurynas Kasčiūnas, savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė ir mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė / Alytaus rajono savivaldybės nuotr.

Apie pirmadienį savivaldybėje įvykusį vadovų susitikimą su konservatoriumi, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininku L.Kasčiūnu savivaldybė pranešė savo tinklalapyje bei feisbuko paskyroje.

Išplatintoje nuotraukoje matyti besišypsantys L.Kasčiūno, Alytaus rajono mero, konservatoriaus Algirdo Vrubliausko, savivaldybės administracijos direktorės Gintarės Jociunskaitės ir mero pavaduotojos Dalios Kitavičienės veidai be kaukių. Dviejų metrų atstumo taip pat nesilaikyta.

Tai neprasprūdo pro akis savivaldybės tinklalapio sekėjams.

„Labai gražiai atrodot visi be kaukių. Nuostabus pavyzdys visuomenei“, – po nuotrauka komentavo vienas vyriškis.

Alytaus rajono savivaldybės puslapį administruojantis žmogus nesutriko ir jam atsakė: „Visi su kaukėmis, bet 2 minutėms jas galima nusiimti. Kitu atveju – ne fotografija, o pasijuokimas iš žmogaus. Ar nepritariat?“.

L.Kasčiūnas: reikėjo likti su kaukėmis

Parlamentaras L.Kasčiūnas 15min tikino, kad susitikimo metu visi jo dalyviai dėvėjo kaukes, jos buvo nusiimtos fotografuojantis.

Tikrai nesiteisinsiu čia, liksiu kaltas.

„Tikrai akimirkai nusiėmėme tas kaukes, nusifotografavome ir vėl užsidėjome. Taip, turbūt reikėjo likti su kaukėmis, nesakau, kad gerai čia padarėme. Tikrai nesiteisinsiu čia, liksiu kaltas“, – kalbėjo jis.

Mero patarėja: komentatoriai gal per jautriai sureagavo

Pasipiktinimą sukėlusią nuotrauką padariusi mero patarėja Dalia Paulauskaitė 15min sakė, kad pats susitikimas vyko laikantis visų reikalavimų.

„Tikrai skandalo nebuvo. Žinant, kad atvyks Seimo narys, patalpa buvo dezinfekuota, visi buvo su kaukėmis. Ir tik vieną akimirką, kol nuspaudžiau fotoaparato mygtuką vieną kartą. Ir iš karto vėl kaukės užsidėtos, patalpa po išvykimo dezinfekuota, viskas, daugiau neturiu ką pasakyti“, – kalbėjo ji.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Dalia Paulauskaitė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Dalia Paulauskaitė

Paklausta, ar normalu, kai per dieną koronavirusu užsikrečia šimtai žmonių ir dešimtys miršta, iš savivaldybės paskyros komentuoti, jog nuotrauka su kaukėmis yra pasijuokimas iš žmogaus, D.Paulauskaitė teigė, kad žmonės gal per jautriai sureagavo.

„Tikrai nėra jokio pasijuokimo iš žmogaus... Tiesiog gal ne taip suprato žmonės. Gal turėta mintyje tai, kad jei su kauke fotografuoti žmogų, tai kam jį apskritai fotografuoti, nes nesimato žmogaus. Tai šiuo atveju tik tiek. O kad pasijuokti iš žmogaus – jokiu būdu niekas pas mus savivaldybėje nei neturi tokių minčių, nei tokių iniciatyvų. Tiesiog komentatoriai gal per jautriai sureagavo. Mes puikiai suprantame, kiek jautri ta tema“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius