Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 07

Alytaus rajono ugniagesių laukia permainos

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas susitiko su Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovu generolu Remigijumi Baniuliu dėl savivaldybės priešgaisrinės saugos funkcijai asignavimų ateinančiais metais mažinimo ir ugniagesių-gelbėtojų komandų skaičiaus optimizavimo Alytaus rajone.
Ugniagesiai įvykio vietoje
Ugniagesiai įvykio vietoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Susitikime dalyvavo Alytaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Algirdas Bautronis, Alytaus rajono priešgaisrinės apsaugos tarnybos direktorius Raimundas Markauskas.

Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovo generolo R. Baniulio, priešgaisrinė apsauga – valstybės deleguota funkcija, ir lėšas komandoms išlaikyti skiria valstybė, todėl ugniagesių-gelbėtojų komandos turi būti sukomplektuotos pagal nustatytas metodikas (budėjimą vykdo 2 ugniagesiai). „Nepanaikinus komandų, kurioms trūksta finansavimo, jos taptų neveiksnios, negalėtų vykti į gaisrus. Nesilaikant nustatytos metodikos, valstybės kontrolei patikrinus, savivaldybė susilauktų nemalonumų,“ – apie ugniagesių-gelbėtojų komandų skaičiaus optimizavimą dėstė R. Baniulis.

Jau anksčiau Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos buvo informavęs savivaldybę, kad 2012 m. iš valstybės biudžeto priešgaisrinės saugos funkcijoms atlikti planuojama skirti 133,8 tūkst. mažiau nei šiais metais – 1 mln. 280 tūkst. Lt.

Dėl sumažinto finansavimo reikėtų likviduoti dvi ugniagesių gelbėjimo komandas. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas nurodė – Punios ir Krokialaukio. Tačiau Alytaus rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas prašė R. Baniulio nemažinti finansavimo ir iš numatytų uždaryti dviejų, palikti bent vieną komandą.

Šiuo klausimu savivaldybės vadovas jau kalbėjosi su Vidaus reikalų ministru Raimundu Palaičiu ir Priešgaisrinės apsaugos departamento direktoriaus pavaduotoju vidaus tarnybos pulkininku Vygantu Kurkuliu. Buvo aptartos rajono ugniagesių gelbėtojų veiklos perspektyvos, prašyta rasti papildomų lėšų komandoms išlaikyti.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius