-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 28

Alytiškiai protestuoja, jog gaisro likvidatoriumi paskirtas su „Ekologistikos“ vadovu J.Cicėnu siejamas J.Janonis

„Alytiškiai nepritaria planams „Ekologistikos“ padangų perdirbimo gamyklos gaisro padarinių likvidavimo vadovu skirti Jaunių Janonį“, – atviru laišku į aplinkos ministrą Kęstutį Mažeiką kreipėsi 10 dienų liepsnojusio miesto gyventojai.
Gaisras Alytuje
Gaisras Alytuje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Laiško ministrui autoriai išdėstė, kad J.Janonis „... dirbdamas Alytaus aplinkos apsaugos departamente palaikė tiesioginius, asmeninius ryšius su minėtos įmonės („Ekologistika“) vadovu (Juozu Cicėnu), būdamas to paties Alytaus „Rotary“ klubo nariu“.

Alytiškių manymu, noras J.Janonį skirti padarinių likvidavimo vadovu yra „nesuderinama ir su ministro K.Mažeikos inicijuotu kreipimusi į prokuratūrą“, nes „J.Janonis galimai yra tiesiogiai susijęs su „Ekologistikos“ padangų perdirbimo gamykloje vykdytais departamento patikrinimais, kurie nenustatė esminių pažeidimų“.

Ekologistikos taršos leidimas
Ekologistikos taršos leidimas

„Akivaizdu, kad toks sprendimas galimai sudarys prielaidas „slėpti galus“, – mano atviro laiško aplinkos ministrui sumanytojai.

15min praėjusią savaitę skelbė, kad Aplinkos apsaugos departamento Alytaus skyriaus vyriausiasis specialistas Jaunius Janonis priklauso klubui, kurio prezidentas buvo J.Cicėnas.

„Ekologistikos“ vadovas J.Cicėnas Alytuje – ne šiaip sau eilinis verslininkas. Jis aukštuose sluoksniuose gerai žinomas veikėjas, be to, neseniai vadovavo elitiniam miesto klubui „Rotary“, kuriam ir priklauso.

Kartą per mėnesį „Rotary“ nariai, įtakingi asmenys Alytuje, susirenka į klubo posėdžius, užsiima įvairia veikla, bičiuliaujasi.

Šiam klubui priklauso ne tik J.Cicėnas, bet ir Alytaus aplinkos apsaugos inspekcijos Aplinkos apsaugos departamento vyriausiasis specialistas Jaunius Janonis. Jis šiuo metu perėmė klubo prezidento titulą.

Bendroje klubo nuotraukoje jis (stovi pirmas kairėje) įsiamžinęs kartu su J.Cicėnu (stovi penktas).

Alytaus Rotary klubo nariai
Alytaus Rotary klubo nariai

Negana to, J.Janonio gyvenimo partnerė yra Alytaus miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja. Šis skyrius teikia vertinimus dėl Poveikio aplinkai vertinimo (PAV). 15min jau rašė, kad tūkstančius padangų mieste laikiusiai „Ekologistikai“ pagal pateiktą PAV net nereikėjo ekstremalių situacijų valdymo plano.

Pats J.Janonis alytiškių iniciatyvos internete teigia nematęs, nes nėra „feisbukinis“. Alytausgidas.lt pakalbino J.Janonį.

– Ponas Janoni, kaip vertinate, kodėl aktyvūs alytiškiai jumis išreiškė nepasitikėjimą, kuriuo mėginama atkreipti ir aplinkos ministro dėmesį?

– Kol kas tokių žinių neturiu. Oficialiai esu paskirtas gaisro likvidatoriumi. Jeigu manimi taip nepasitikima, galiu nuraminti, beveik visu gaisro likvidavimo metu šalia taip pat dirbs policijos ir kitų tarnybų atstovai. Neslėpsiu, gaisro metu sulaukiau įvairių, net grasinančių žinučių, tačiau aš savo darbą, man patikėtas užduotis atliksiu.

– Kaip manote, ar interesų konflikto nesukuria tai, kad šiemet buvote išrinktas prezidentu pasižymėjusius miesto vyrus jungiančiame klube, kuriam priklauso ir J.Cicėnas?

– Taip, esu išrinktas klubo, kuriam priklausau jau neprisimenu nuo kada, prezidentu. Klubui priklauso daug įvairių žmonių.

– Ar tikrai ten jūs esate įamžintas šiuo metu labai populiarioje „Rotary“ nuotraukoje, kur jūs su Alytaus klubo nariais lankotės „brolio Juozo naujoje įmonėje „Ekologistika", kaip buvo rašoma „rotarių“ facebook'e, vystančioje „naują, įdomų verslą“.

– Taip, nuotraukoje esu. Tačiau kokia bebūtų sudėtinga situacija, galiu patvirtinti, kad iki šiol didžiuojuosi, kad esu „rotariu“, man – garbė būti „Rotary“ nariu.

– O kas priims garbę, kad Alytaus gaisro metu mūsų apkalbama nuotrauka buvo pašalinta iš Alytaus „Rotary“ facebook'o?

– Suprantu padėtį, tačiau asmeniškai aš buvau kategoriškai prieš, kad slėptume, juolab trintume savo istoriją. Negi dabar tie, kurie atsidurs panašioje situacijoje, turėtų trinti neigti, kad yra kokio nors klubo, būrelio narys. Aš to neslepiu ir neslėpsiu.

Rotary klubo įrašas
Rotary klubo įrašas

– Apsvarstėte galimybę garbingai atsisakyti jums siūlomos gaisro „Ekologistikoje“ likvidatoriaus pozicijos?

– Ne, nesvarsčiau.

– Gaisro metu, po jo užgesinimo ar bendravote su broliu Juozu?

– Taip, bendravau, galiu patvirtinti, kad penktadienį jis pateikė raštą, kuriame rašo, jog prisidės prie gaisro padarinių likvidavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius