Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 11

Alytiškiai sukilo prieš psichosocialinio centro įkūrimą miesto širdyje

Dalis Alytaus miesto gyventojų prieštarauja Alytaus rajono savivaldybės sprendimui jų kaimynystėje įkurdinti psichosocialinės pagalbos centrą. Pasak gyventojų, jų neįtikino rajono vadovų argumentai, kad centre nesilankys kvaišalus vartojantys asmenys, kad čia vyks tik įvairios paskaitos, o socialinės rizikos šeimoms bus teikiama psichologinė pagalba.
Alytaus savivaldybė
Alytus / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Susitikime su alytiškiais Alytaus rajono vadovai bandė įtikinti, kad psichosocialinės pagalbos centre paslaugos bus teikiamos tik tiems, kurie prieš trejus metus atsikratė priklausomybių. O laikiną nakvynę čia ras tik smurtą šeimose patyrusios moterys.

Gyventojai nuogąstauja, kad įstaiga taps traukos centru priklausomybės ligomis sergantiems, ar linkusiems nusikalsti rajono žmonėms. Pastatas yra miesto centre, bet priklauso rajono savivaldybei. Lėšų – 190 tūkst. eurų – centrui steigti tikimasi gauti iš Europos Sąjungos fondų.

Alytaus rajono valdžios norui įsteigti tokį centrą nepritaria ir miesto valdžia.

„Tokiam centrui reikėtų ieškoti kitos vietos, kuri būtų labiau priartinta prie rajono gyventojų. Mes kažkokių svertų ar galių neturime ir negalime uždrausti, nes tai yra jų pastatas. Aš manau, kad tai turėtų būti dialogas tarp miesto gyventojų ir rajono savivaldybės“, – sako Alytaus meras Vytautas Grigaravičius.

Rajono vadovai šiandien pažadėjo su bendruomenės atstovais susitikti dar kartą.

„Išvada tokia, kad šitoje situacijoje visi likome prie savo nuomonių. Kita vertus, aš mačiau tam tikrą pažangą, jeigu pradžioje buvo daug padriko riksmo ir pykčio, pabaigoje tos aistros nurimo“, – sako Alytaus r. meras Algirdas Vrubliauskas.

Naujas centras steigiamas pastate, kuriame veikė vasarą panaikintas Alytaus rajono Švietimo ir pedagoginės psichologinės pagalbos centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius