Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 29

Alytuje – modernaus pramonės parko pastato statybos ir naujos darbo vietos

Alytaus pramonės parke vyksta intensyvūs įmonių kūrimosi darbai. Tuo galėjo įsitikinti ir praėjusią savaitę Alytuje apsilankęs Lietuvos Respublikos ūkio viceministras Marius Skuodis.
Projektas Lankų g.
Projektas Lankų g. / Projekto nuotr.

Viceministras kartu su savivaldybės vadovais apsilankęs pramonės parke ir aerodromo teritorijoje džiaugėsi Alytaus miesto atgimimu: „Alytus išsiskiria dideliu darbo jėgos potencialu, o tai yra vienas pagrindinių kriterijų renkantis, kur investuoti. Taip pat svarbu, ar bus sklypų kur galės investuotojas įsikurti, bei ar bus žmonių, kurie galės dirbti. Džiugu, kad Alytaus regione daromi tam tikri žingsniai ir ruošiamasi ieškoti didesnių sklypų,“ – gražių žodžių negailėjo viceministras.

Praėjusių metų gegužės mėnesį UAB „Vektrona“, o gruodžio mėnesį – AB „Kauno grūdai“ su Alytaus miesto savivaldybe pasirašė investicines sutartis ir jau vykdo statybas. UAB „Vektrona“ planuose – gražiausio pramonės parko pastato statybos, kuriame įsikurs buities technikos, logistikos, remonto ir prekybos centras. Statybų procesui įsibėgėjus bus galima matyti, kuo jis išsiskirs iš kitų šio parko pastatų. Minėta įmonė planuoja sukurti apie 20 naujų darbo vietų.

VEKTRONA projektas (1)
VEKTRONA projektas (1)

AB „Kauno grūdai“ 4 ha sklype Fortų g. 9 žada statyti maisto pramonės gamybos pastatą bei jau 2019 metais pradėti veiklą ir sukurti ne mažiau kaip 35 naujas darbo vietas. Prie šio projekto prisijungs daug tarptautinių kompanijų. AB „Kauno grūdai“ vieninteliai Europoje turės didelių pajėgumų liniją (atitikmuo yra tik Kinijoje).

KG GROUP projektas
KG GROUP projektas

Šių metų gegužės 3 d. su minėta įmone pasirašyta antroji investicijų sutartis. Pagal ją bus sukurta ne mažiau kaip 12 darbo vietų, o Fortų g. 7 ir Sidabrio g. 11 esančiuose žemės sklypuose bus vykdoma pramonės ir sandėliavimo veikla. Iš viso čia planuojama sukurti ne mažiau kaip 47 naujas darbo vietas.

Siekiant į miestą pritraukti kuo daugiau investuotojų, Alytuje įgyvendinama dar viena iniciatyva. Dar praėjusiais metais Alytaus miesto savivaldybės taryba skyrė lėšas naujo gamybinio pastato projektui Lankų g. 14 sukurti. Šis pastatas bus perleistas investuotojui ir jis galės iš karto pradėti statybas. Projektą planuojama užbaigti per du mėnesius. Tikimasi, kad jį sukūrus naujo verslo pradžia pagreitės, o Alytus, pritraukdamas naujas investicijas, taps konkurencingesnis. Pastate numatoma įkurti gamybines ir administracines patalpas. Inžinerinius tinklus ir patalpas būsimasis pastato savininkas galės įsirengti pagal savo poreikius.

„Manau, kad visiems akivaizdu, kad pramonės parke matomas progresas, mes pritraukiame vis daugiau investicijų. Tačiau galvojant apie ateitį, neturime didelių sklypų, kurie padėtų pritraukti stambius investuotojus. Todėl šiemet perkame kelias sodybas su galimybe suformuoti vieną didesnį sklypą. Dabartiniame pramonės parke plėtros galimybės ilgainiui bus išsemtos, tad turime galvoti apie kitas erdves ir čia maloniai nuteikia tiek bendradarbiavimas su rajono savivaldybe, tiek su Ūkio ministerija. Kartu turime rasti geriausius sprendimus,“ – teigia Alytaus miesto savivaldybės vicemeras Tautvydas Tamulevičius.

Pridėtinę vertę pramonės parke potencialiems investuotojams sukurs ir infrastruktūros gerinimas. Čia įrengta nauja gatvė, jungianti Pramonės ir Naująją gatves, baigiama įrengti Verslo gatvė.

Kalbant apie darbo rinką ir jos plėtrą Alytuje, pastebimi teigiami pokyčiai – gyventojų užimtumas, darbo užmokestis stabilizuojasi, o bedarbių skaičius mažėja. Kaip 15min.lt teigė Lietuvos statistikos departamento Ryšių su visuomene skyriaus Vyriausioji specialistė Birutė Stolytė, Alytuje 2017 m. buvo 25 tūkst. užimtų gyventojų. 15-64 metų amžiaus gyventojų užimtumo lygis sudarė 66,7 proc.

Specialistės pateikti duomenys atskleidžia, jog darbo rinkos plėtra Alytuje yra stabili ir tvirta, o per pastaruosius penkerius metus vis mažėja registruotų bedarbių. Džiugiai nuteikia ir į gerąją pusę besikeičiantis augantis užimtų gyventojų skaičius bei jų užimtumo lygis ir darbo užmokesčio didėjimas.

Alytaus miesto savivaldybės vicemeras Tautvydas Tamulevičius antrina, kad Alytus tampa vis patrauklesne vieta gyventi, dirbti ir investuoti, todėl traukia jaunus žmones ir šeimas: „Gyventi mažesniuose bet patogiuose miestuose, pritaikytuose auginti vaikus – viena iš gyvenimo būdo tendencijų Europoje. Alytų kuriame kaip šeimos miestą, kuriame ši tendencija įgauna vis didesnį pagreitį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius