Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 10 22 /16:55

Alytus renka aukas ugniagesių premijoms ir ekstremalios situacijos išlaidoms padengti

Alytus miesto savivaldybė antradienį skelbia atidariusi specialią paramos lėšų sąskaitą, skirta rinkti aukas ugniagesių premijoms ir ekstremalios situacijos išlaidoms padengti.
Alytaus padangų perdirbimo bendrovės gesinimo darbai
Alytaus padangų perdirbimo bendrovės gesinimo darbai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Alytaus miesto savivaldybė sulaukia vis daugiau skambučių ir elektroninių laiškų iš alytiškių, norinčių skirti lėšų Pramonės rajone gaisrą jau septintą dieną gesinantiems ugniagesiams gelbėtojams premijuoti ar ekstremalios situacijos padariniams likviduoti“, – rašoma savivaldybės pranešime.

Teigiama, kad savivaldybė specialią sąskaitą atidarė „Šiaulių banke“, o norintieji paaukoti paskirties eilutėje turi nurodyti, kam konkrečiai skiriamos lėšos.

Siūloma paaukoti lėšų ugniagesių ir ekstremalios situacijos likvidatorių premijoms, taip pat ekstremalios situacijos pasekmėms likviduoti.

Tuo tarpu Alytuje dirbantis degalinių tinklas „Neste“ pasiūlė nemokamai 2 tūkst. litrų degalų, kuriuos gaisro gesinimo ir likvidavimo komandos galės įsipilti nemokamai Alytuje.

„Šis gaisras ir Alytaus miestą ištikusi nelaimė yra didžiulis išbandymas visai valstybei. Aktyviai į pagalbą įsitraukusi visuomenė ir verslas parodė, kad nelaimės akivaizdoje galime būti vieningi. Operatyvi visų pagalba yra labai reikalinga ir reikšminga“, – pažymėjo Alytaus miesto meras.

Gaisrą Alytuje ugniagesiai gesina jau septintą dieną. Iki šiol įvairi priešgaisrinės apsaugos gelbėtojų technika jau sunaudojo 4 tūkst. litrų degalų.

Gaisras padangų perdirbimo gamykloje Alytuje kilo praėjusio trečiadienio naktį. Penktadienį gaisras lokalizuotas, tačiau ugniagesiai įvykio vietoje dirba ir toliau, nes padangos gaisravietėje dar smilksta.

Nuo gaisro pradžios liepsnas malšino kelios dešimtys ugniagesių iš Alytaus, aplinkinių savivaldybių, taip pat ir iš kitų Lietuvos vietų, jie nuolat keičiasi pamainomis.

Alytuje ir Alytaus rajone dėl gaisro ir jo padarinių paskelbta ekstremali situacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius