Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 02

Andriaus Kubilius kreipėsi į Loretą Graužinienę reikalaudamas informacijos apie Vyriausybės ir „Gazprom“ derybas

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius kreipėsi į Seimo pirmininkę Loretą Graužinienę dėl susidariusios situacijos Vyriausybei atsisakant pateikti informaciją apie Lietuvos Vyriausybės ir „Gazprom“ vykdytas derybas. Anot A.Kubiliaus, tai – jau ne pirmas atvejis, kai Vyriausybės vadovas ar ministrai, nepateikdami oficialiai prašomos informacijos, trukdo Seimo nariams atlikti jų pareigą – vykdyti parlamentinę Vyriausybės priežiūrą.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

A.Kubilius L.Graužinienei pateikė visą sąrašą klausimų, atsakymų į kuriuos jis laukia.

Pirmasis – apie tai, kad jam, kaip Seimo nariui, trukdoma vykdyti savo įgaliojimus šiuo konkrečiu atveju prižiūrint Vyriausybės veiklą dėl Vyriausybės ir „Gazprom“ derybų ir kaip bus realizuojama Seimo Statute numatyta ministro pirmininko ir ministrų atsakomybė dėl šio trukdymo.

Taip pat klausiama, kokių veiksmų Seimo valdyba imsis reikalaujant iš Vyriausybės atsakymų.

Birželio 14 d., naudodamasis Seimo Statute apibrėžta Seimo nario teise, A.Kubilius raštu kreipėsi į ministrą pirmininką, energetikos ministrą, UAB „Lietuvos energija“ generalinį direktorių bei AB „Lietuvos dujos“ generalinį direktorių, prašydamas raštu pateikti visą su minėtu klausimu susijusią informaciją, kad galėtų tinkamai atlikti vykdomosios valdžios parlamentines priežiūros pareigas. Birželio 25 d. gautas premjeras atsakymas raštu, kad dėl įvairių priežasčių jokia prašoma informacija nebus pateikiama.

„Tokią Vyriausybės vadovo poziciją privalau traktuoti kaip šiurkštų mano, kaip Seimo nario, konstitucinių teisių pažeidimą trukdant man realizuoti konstitucinę Vyriausybės veiklos parlamentinės priežiūros atsakomybę. Seimo Statuto 17 straipsnio 1 dalis nustato, kad „asmenys ir pareigūnai, trukdantys Seimo nariui vykdyti savo įgaliojimus, /.../, atsako pagal įstatymus“, – tvirtina A.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius