Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 18

Kaune opozicijos pastangos nuversti Andrių Kupčinską iš mero posto žlugo

Ketvirtadienį dalis Kauno tarybos narių siūlė teikti interpeliaciją merui Andriui Kupčinskui. Tačiau balsuojant šis klausimas nebuvo įtrauktas.
Andrius Kupčinskas
Andrius Kupčinskas

Nepasitikėjimo A.Kupčinsku klausimas atmestas vieno balso persvara – 21 balsavo prieš, 19 – už, vienas tarybos narys nebalsavo. Kauno taryboje yra 41 narys.

Pasak tarybos nario A.Garbaravičiaus, interpeliacijos autorius labiausiai papiktino mero atsisakymas surengti neeilinį tarybos posėdį.

„Jo elgesys ir veiksmai netenkina tarybos. Buvo bandyta padaryti neeilinį posėdį, kad po vasaros gautume informaciją apie pagrindinius objektus, tačiau buvo išsityčiota iš šito bandymo“, – sakė A.Garbaravičius.

Oponentai A.Kupčinską kaltino, kad Viešųjų pirkimų tarnyboje dėl procedūrinių pažeidimų užstrigo Kongresų, konferencijų ir koncertų projektas. Daug kritikos sulaukė sumanymas rekonstruoti Laisvės alėją etapais, o tokiu būdu, pasak opozicijos, darbų laikas bus ištęstas iki 12 metų.

Interpeliacijos autoriai minėjo, kad miestiečiai reiškia nepasitenkinimą dėl maršrutinių taksi reformos, taip pat šiemet buvo sužlugdytas stotelių priežiūros koncesijos konkursas ir dabar stogelius bei suolelius tenka įrengti savivaldybės įmonei „Kauno autobusai“. 

Meras dar kaltintas, kad neteikia informacijos apie atliekamus darbus tarybos nariams.

A.Kupčinskas tokius kaltinimus pavadino tik dūmų uždanga. Jis dar iki posėdžio tvirtino, kad matydami vykstančius mieste gerus darbus oponentai imasi destruktyvių veiksmų.

Nepasitikėjimą meru ketino pareikšti šios frakcijos: „Vieningas Kaunas“, „Dirbam Kaunui“, Liberalų sąjūdis, Darbo partija, Jungtinė frakcija.

Valdančiąją koalicija šiuo metu sudaro 13 konservatorių, 3 jaunalietuviai, 6 socialdemokratai ir, kaip minėta, neseniai prisijungęs 1 Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas. Pastarosios partijos narys Kazimieras Nausėda buvo opozicinėje frakcijoje „Dirbam Kaunui“, bet miesto tarybos posėdžio išvakarėse iš jos pasitraukė.

Atnaujintoje koalicijos sutartyje jau nėra frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ parašų, nors jų atstovas Vytautas Vasilenka tebėra vicemeras. Ši frakcija taryboje turi 3 vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius