Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 13

Andrius Kubilius: 9 Seimo Teisės departamento teisininkai kreipėsi į teismus dėl sumažintų atlyginimų kompensavimo

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius kreipėsi į Seimo Pirmininkę Loretą Graužinienę ir Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininką Julių Sabatauską, dėl Seimo Teisės departamento išvados, kad opozicijos projektai, kuriais siūloma dar metams atidėti atlyginimų padidinimą Seimo nariams, ministrams ir kitiems politikams, tariamai gali prieštarauti Konstitucinio Teismo (KT) suformuotai doktrinai dėl viešojo sektoriaus atlyginimų.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Esame nustebinti tokių išvadų, kadangi, kaip žinote, mūsų pateikti įstatymų projektai numato tolesnį Seimo narių ir politikų atlyginimų įšaldymą, o KT nėra nagrinėjęs politikų atlyginimų sumažinimo problematikos. Taip pat norime atkreipti dėmesį į tai, kad 2013 m. lapkričio 7 d. Europos Žmogaus Teisių Teismas byloje „Savickas ir kiti prieš Lietuvą“ apibrėžė atlyginimų mažinimo proporcingumo sąvoką visiškai kitaip nei ją apibrėžia KT, formuluodamas viešojo sektoriaus atlyginimų mažinimo doktriną, – pažymi A. Kubilius. – Taip pat atkreipiame dėmesį į tai, kad, kaip buvo informuoti Seimo valdybos nariai, bent 9 Seimo Teisės departamento teisininkai yra kreipęsi į teismus dėl jų sumažintų atlyginimų kompensacijų, todėl jų formuluojamos išvados gali būti paveiktos ir jų asmeninio suinteresuotumo“.

Seimo opozicijos lyderis reikalauja skubos tvarka Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitete svarstyti projektus ir nepritarti Seimo Teisės departamento išvadoms.

Pagal Seimo Statutą, kai Teisės departamentas paskelbia išvadą, kad teisės akto projektas galimai prieštarauja Konstitucijai, tokią išvadą visų pirma turi apsvarstyti Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas.

Primename, kad minėtus įstatymų projektus 2013 m. lapkričio 6 d. įregistravo Seimo narių grupė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius