-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 11

Andrius Kubilius: aišku, ko nauja Vyriausybė nedarys, bet neaišku, ką darys

Laikinai premjero pareigas einantis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Andrius Kubilius naujos Vyriausybės programą kritikuoja dėl nekonkretumo ir nenurodytų planų, kaip ji didins valstybės išlaidas kartu nedidindama biudžeto deficito.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

„Man patinka, kad paaiškėja tai, ko Vyriausybė nedarys, bet lygiai taip pat visiškai nepaaiškėja, ką ji darys“, – trumpai naujos Vyriausybės programą apibūdino A.Kubilius.

Anot jo, džiuginantys dalykai yra siekio įvesti progresinius mokesčius atsisakymas ir pažadai išlaikyti valstybės finansų stabilumą.

„Džiugu, kad Vyriausybė atsisako keisti pajamų dydžio tarifą ir įvesti progresinius mokesčius. (...)  Didžiausią susirūpinimą kelia tai, kad nėra aiškaus atsakymo, kaip bus suderinami iš tikrųjų geri siekiai siekti subalansuoto biudžeto, siekti euro įvedimo ir kartu išdėstytos nuostatos, kad ir atlyginimai bus didinami, ir išlaidos įvairiems sektoriams bus didinamos ir dar šalia to PVM lengvatos taip pat bus įgyvendinamos. Tokie programos prieštaravimai palieka daug neaiškumų, kurie Lietuvai gali būti žalingas ir neigiamai paveikti pasitikėjimą Lietuvą tarptautinėse finansų rinkose“, – programos trūkumus vardijo laikinai premjero pareigas einantis A.Kubilius.

Savo ruožtu paskirtasis premjeras A.Butkevičius teigė, kad visi pažadai bus įgyvendinami ne iš karto, o gerai paskaičiavus.

„Vaiko pinigų“, kitų socialinių išmokų didinimo premjeras nežada anksčiau nei 2014-aisiais.

„Bus sudaryta darbo grupė, svarstys šį klausimą ir tikrai jūs artimiausiu metu išgirsite, bet kitais metais tų sprendimų tikrai dar nepriimsime“, – aiškino A.Butkevičius.

Pasak jo, kol kas nuo sausio 1 d. planuojama tik iki 1000 litų padidinti minimalią mėnesio algą (MMA) ir įvestos PVM lengvatos kai kuriems maisto produktams. 

Pasak jo, eurą įsivesti Lietuva gali 2015 m., o gal ir 2014-aisiais kartu su Latvija. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius