-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 19

Andrius Kubilius: interpeliacija skirta ne atstatydinti Juozą Oleką, o atkreipti dėmesį į problemas

Opozicijos inicijuota interpeliacija krašto apsaugos ministrui Juozui Olekui nebūtinai turi baigtis jo atstatydinimu, jos tikslas atkreipti dėmesį į problemas, sako opozicijos lyderis Andrius Kubilius.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Susidaro vaizdas, jog visi galvoja, kad interpeliacija yra rezultatyvi tik tada, jei ministras atstatydinamas. Šiuo atveju interpeliacijos pirmas uždavinys yra atkreipti dėmesį į tam tikras problemas, parodyti Vyriausybės arba atskirų ministrų klaidas – šiuo atveju, Juozas Olekas yra nusipelnęs šitos stadijos. O kaip baigsis balsavimas – be abejo, jei valdančioji dauguma bus drausminga, opozicija niekada nepasieks, kad ministras būtų atstatydintas“, – Žinių radijui penktadienį sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas.

Paklaustas, ar esant signalų, jog valdantieji palaikys J.Oleka, vis dar tiki, jog ministrą kitą savaitę pavyks atstatydinti, A.Kubilius priminė, jog Lietuvos politinėje istorijoje aukšti vadovai pareigų neteko ir kur kas mažiau reikšmingose situacijose.

„Atsimenu, kai Seimo pirmininku buvo Artūras Paulauskas ir vienas iš kanceliarijos vadovaujančių darbuotojų netinkamai naudojosi tarnybiniu transportu – vežiojo savo šunį. Mes tą klausimą suformulavome kaip interpeliacijos klausimą, nelabai tikėdami, kad ji gali būti rezultatyvi. O po to pasirodė staiga, kad pačioje valdančiojoje koalicijoje buvo pakankamai daug nepasitenkinimo, kaip A.Paulauskas vadovavo Seimu ir jis buvo atstatydintas“, – priminė opozicijos lyderis.

Seime sudaryta redakcinė komisija dėl interpeliacijos J.Olekui  ketvirtadienį pasiūlė pritarti ministro atsakymams. Balsavimo procedūra dėl ministro atsakymų buvo pradėta dar ketvirtadienį, tačiau opozicinių konservatorių reikalavimu klausime padaryta pertrauka iki antradienio.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Juozas Olekas. Visuomenei pristatytas sraigtasparnis „Dauphin“
Alvydo Januševičiaus nuotr./Juozas Olekas. Visuomenei pristatytas sraigtasparnis „Dauphin“

Dėl Baltijos jūroje nuskendusio lėktuvo An-2 gelbėjimo ir įgulos paieškos operacijos netinkamo koordinavimo kaltinamas J.Olekas ketvirtadienį Seime nesutiko padaręs klaidų ir sakė neketinantis atsistatydinti.

Iš Geteborgo į Klaipėdą skridęs lėktuvas An-2 su dviem patyrusiais lietuviais pilotais virš Baltijos jūros dingo gegužės 16-osios popietę. Po trijų parų lėktuvas rastas Baltijos jūros dugne. Orlaivį iškėlus aptiktas vieno piloto kūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius