-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 23

Andrius Kubilius: Lietuvos medikų gebėjimai yra pasaulinio lygio

Šiandien Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius pasveikino medikų bendruomenės atstovus, susirinkusius pirmosios širdies persodinimo operacijos Lietuvoje 25-mečiui skirtame renginyje.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Sunku surasti žodžius įvardinti tam, ką Jūs, profesionalūs medikai, padarėte prieš 25 metus. Tai rodo, kad Jūsų gebėjimai išties yra unikalūs, pasaulinio lygio. Tuo šiandien ir galime labai nuoširdžiai pasidžiaugti,“ – sveikindamas medikus kalbėjo Ministras Pirmininkas A. Kubilius. 

Vyriausybės vadovas taip pat atkreipė dėmesį, kad šia proga turime pagalvoti ir apie tuos, kuriems pagalba buvo, yra ir bus ypač reikalinga, taip pat prisiminti ir tuos, kurių donorystė padėjo išgelbėti gyvybes.

Renginio metu premjeras pasveikino ir įteikė padėkas pirmąją širdies transplantaciją atlikusiems medikams bei Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Širdies chirurgijos centro darbuotojams, sėkmingai tęsiantiems prieš 25-erius metus pradėtus darbus, taip pat gydytojams reanimatologams, ruošiantiems donorus transplantacijoms.

Pirmoji širdies transplantacija Lietuvoje atlikta 1987 m. rugsėjo 2 d. Tuomet medikams vadovavo profesorius Algimantas Marcinkevičius. Nuo to laiko Lietuvoje atliktos 107 širdies persodinimo
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius