-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 09 04

Andrius Kubilius mažesnių šildymo kainų Vilniuje kol kas nežada

Premjeras Andrius Kubilius, anksčiau šalies gyventojams žadėjęs mažesnes šildymo kainas, dabar sako, kad bent jau Vilniaus vartotojai jų neturės artimiausius kelerius metus. Pasak premjero, dujos Lietuvoje atpigs nuo 2015-ųjų, kai bus pastatytas suskystintų gamtinių dujų terminalas (SGD). Kol kas, anot A.Kubiliaus, šilumos ūkio nepertvarkančios sostinės gyventojai už šildymą mokės apie 30 proc. daugiau nei kiti miestai.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

„Po kelerių metų mes būtume žymiai mažiau priklausomi nuo vienintelio monopolistinio dujų tiekėjo „Gazprom“. Tai yra mūsų planai jau 2014 metų pabaigoje turėti SGD, per kurį mes skaičiuojame, kad galėsime importuoti iki 20-25 proc. pigesnes dujas. Mes manome, kad tai privers ir „Gazprom“ taikyti žymiai lankstesnes Lietuvai dujų kainas“, – antradienį interviu Lietuvos radijui sakė A.Kubilius.

Pasak premjero, Vilnius už šildymą moka trečdaliu brangiau, palyginti su kitais miestais, nes nevyksta šilumos ūkio pertvarka bei modernizavimas.

„Vėl turiu paminėti savo gimtąjį Vilnių, kur šilumos ūkyje tendencijos nesikeičia. Viena monopolistinė kompanija (“Vilniaus energija„ – BNS) ir toliau dominuoja. Jokių modernizacijų nevyksta, todėl vilniečiai turi mokėti ženkliai brangiau, apie 30 proc. už tą pačią kilovatvalandę“, – teigė A.Kubilius.

Jo teigimu, apie 60 proc. savivaldybių yra pertvarkiusios savo šilumos ūkius, todėl kainos ten mažėja.

A.Kubilius teigė, kad kituose didžiuosiuose šalies miestuose atsiranda konkurencija tarp šilumos gamintojų, kuri leidžia gyventojams gauti pigesnį šildymą.

„Didžiuosiuose miestuose matome pažangos. Kaune, Klaipėdoje jau yra pajudėję į priekį, kur atsiveria galimybės ženkliai intensyvesnei konkurencijai tarp šilumos gamintojų. Ir tikimės, kad atves į tai, kad vartotojai gaus pigesnę šilumą“, – teigė premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius