Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 04

Andrius Kubilius: nė vienas šešėlinis ministras negali būti tikras, kad iš tiesų taps ministru

Opozicijos lyderis, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Andrius Kubilius sako, kad konservatorių suformuotos šešėlinės Vyriausybės nariai negali būti tikri, kad jie ministrų postus gautų ir tuomet, jei konservatoriai grįžtų į valdžią.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Nei vienas Vyriausybės narys negali būti garantuotas, kad užims šias pareigas, jei formuosime Vyriausybę. Jie gali keistis“, – pabrėžė A.Kubilius, ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje.

Pasak jo, šešiolikos šešėlinių ministrų paskelbimas nereiškia, kad konservatoriai, atėję į valdžią, ketina didinti ministerijų skaičių. A.Kubilius užsiminė, kad naujoje Vyriausybėje, jei ją formuotų jo vadovaujama partija, gali atsirasti ministrai be portfelių.

Be to, A.Kubilius pridūrė, kad šešėlinės Vyriausybės ministrų sąrašas gali dar ilgėti. Esą svarstoma įkurti dar vieną šešėlinio ministro poziciją šeimos reikalams.
 
A.Kubilius aiškino, kad Socialinių reikalų ir darbo ministeriją dar 2008 m. atėję į valdžią konservatoriai norėjo pervadinti Šeimos ir socialinių reikalų ministerija, o darbo klausimus perduoti ūkio ministerijai, tačiau su tuo tuomet nesutikę koalicijos partneriai.

Pasak jo, šešėlinėje Vyriausybėje buvusių ministrų Ingridos Šimonytės, Rimanto Žyliaus ir Arvydo Sekmoko neliko, nes jie partijoje dirba ekspertiniu lygmeniu ir papildo šešėliniu finansų ministru paskelbto Mykolo Majausko komandą.

Tuo tarpu buvusios Seimo pirmininkės Irenos Degutienės, anot A.Kubiliaus, tarp šešėlinės Vyriausybės narių nėra, nes ji labiau rūpinsis šešėliniu Seimo valdymu.

„Gal nėra įprasta vadinti tokio darbo šešėline Seimo vadovybe, bet tos atsakomybės taip pat yra labai svarbios“, – pareiškė A.Kubilius.

Konservatorių lyderis aiškino, kad šešėlinėje Vyriausybėje laukiamas ir Liberalų sąjūdis, tačiau kol kas su juo esą sutarta, kad abiems partijoms nenaudinga konsoliduoti jėgų.

„Gali formuotis ir kelios šešėlinės Vyriausybės. Nuo to nebus blogiau“, – pridūrė A.Kubilius.

A.Kubilius sako, kad šešėlinę Vyriausybę sukurti reikėjo tam, kad atėjus į valdžią nereikėtų kurti daugybės darbo grupių, o savo nuostatas dėl mokesčių politikos, energetikos ir kitų klausimų partijos pateiktų dar prieš rinkimus.

„Tai bus tiek rimta tradicija, kad aš net akinius įsigijau šiam naujam darbui“, – pajuokavo opozicijos lyderis.

Primename, kad trečiadienį TS-LKD paskelbė suformavusi šešėlinį Vyriausybės kabinetą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius