Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 30

Andrius Kubilius: Pasiūlymai dėl didesnio rūkalų ribojimo remiasi pasauline patirtimi

Premjeras Andrius Kubilius sako remiantis pataisas, kuriomis numatyta daugiau apribojimų įsigyjant tabako gaminius.
Cigaretė
Cigaretė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pasiūlymai remiasi paskutinio laikotarpio pasauline patirtimi ir pasauline praktika, kokių veiksmų imamasi mažinti rūkymą, rūkymo patrauklumą, ir tuo būdu padėti žmonėms išvengti kartais labai žiaurių rūkymo neigiamų pasekmių sveikatai“, – ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė premjeras.

„Aš pats visą laiką labai atvirai pabrėžiu, kad pats jaunystėje irgi esu klaidžiojęs tais keliais, bet iš antro karto sėkmingai mečiau rūkymą“, – pridūrė Vyriausybės vadovas.

„Aš pats visą laiką labai atvirai pabrėžiu, kad pats jaunystėje irgi esu klaidžiojęs tais keliais, bet iš antro karto sėkmingai mečiau rūkymą“, – pridūrė Vyriausybės vadovas.

A.Kubilius pažymėjo, jog svarstomomis pataisomis siūloma ne tik uždrausti rūkyti nepilnamečiams, bet ir cigarečių pakelius žymėti šokiruojančiais vaizdais, riboti rūkalų prieinamumą parduotuvėse.

„Tai, kas siūloma perkelti iš pasaulinės patirties, man atrodo visiškai suprantama. Mes kalbame ne tik apie tai, kad jauniems žmonėms iki 18 metų būtų draudžiama rūkyti ir įsigyti tabako gaminių, bet lygiai taip pat siūloma įvesti naujus žymėjimus su taip vadinamais žiauriais paveikslėliais ant pakelių, lygiai taip pat siūloma riboti prieinamumą parduotuvėse prie tabako gaminių, kad jie nešvytėtų prieš akis atsistojus prie kasos aparato“, – pasiūlymus vardijo premjeras.

Jis nesiėmė prognozuoti, ar pataisas dėl rūkalų prieinamumo ribojimo pavyks priimti šios kadencijos Seimui, pasak A.Kubiliaus, viskas priklausys, ar tam užteks politinės valios.

„Tai priklausys nuo to, kiek bus sutarimo ir politinės valios, bet kryptis aiški – mažinti rūkymo paplitimą ir tuo pačiu padėti žmonėms išvengti tokio žalingo įpročio“, – reziumavo A.Kubilius.

Seime svarstomos pataisos, kuriomis nepilnamečiams būtų draudžiama rūkyti, įsigyti bei turėti rūkalų, reikalaujama, kad cigarečių ir kitų tabako gaminių pakuotės būtų ženklinamos įspėjamaisiais paveiksliukais, kurie neskatintų rūkyti. Be to, prekybininkus ketinama įpareigoti tabako gaminių nesiūlyti savitarnoje. Vyriausybė jau pasisakė už tokias pataisas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius