Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 18

Andrius Kubilius pripažino – jei nebūtų perrinktas partijos pirmininku, trauktųsi iš Vyriausybės

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) susirinko į eilinį savo suvažiavimą, kurio pagrindinis tikslas – patvirtinti prieš mėnesį išrinktą partijos pirmininką Andrių Kubilių. Suvažiavime dalyvauja daugiau kaip 630 delegatų. Iš viso partija turi per 16 tūkst. narių.
Partijos suvažiavimas
Partijos suvažiavimas / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Partijos pirmininkas A.Kubilius, kalbėdamas suvažiavime, dėkojo už kolegų pasitikėjimą vėl jį išrenkant partijos pirmininku, sakydamas, kad vadovauti partijai yra didelė atsakomybė. „Pasirinkti Jums buvo nelengva, bet tuo šis mandatas tik svarbesnis. Be partijos narių pasitikėjimo toliau vadovauti Vyriausybei būtų neįmanoma“, – prisipažino A.Kubilius. Jo konkurentė rinkimuose buvo Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

A.Kubiliaus teigimu, pastarieji metai buvo nelengvi, teko priimti sudėtingus sprendimus, bet pastarieji buvo teisingi ir neišvengiami, nes litas nebuvo devalvuotas, ekonomikos situacija gerėja, augimas šiemet ir kitąmet gali būti didžiausias visoje Europos Sąjungoje.

Premjeras nevengė pasigirti, kad Lietuva šiuo metu yra pasaulyje 23 vietoje pagal verslo aplinką, o vis daugiau tarptautinių verslo kompanijų renkasi Lietuvą. „Tai reikėjo daryti neturint aiškios daugumos, opozicijai elgiantis dažnai priešiškai. Sprendimai buvo skausmingi, bet stengėmės juos daryti, o didesnes pajamas gaunantys turėjo prisiimti didesnius įsipareigojimus“ – suvažiavime partiečiams kalbėjo A.Kubilius.

A.Kubiliaus teigimu, šiuo laikotarpiu partijai tikrai nebuvo svarbiausia išlaikyti aukštus reitingus. „Tačiau ilgainiui rinkėjų pasirinkimą lemia ne laimėjimai televizijų šokių aikštelėse, o darbai“, – įsitikinęs TS-LKD pirmininkas, kuris žadėjo jau kitąmet pensininkams grąžinti dalį sumažintų pensijų. „Tikiu, kad Seimo nariai bus paskutiniai eilėje didinant atlyginimus“, – su šypseną ištarė premjeras.

Nepamiršo A.Kubilius ir emigracijos problemos, nes, anot jo, bus labai blogai, jeigu jeigu žmonės geriau jausis Londone ar Dubline, negu Vilniuje ar Kaune.

„Esame istoriškai gana karingi, kodėl neparodyti pasauliui savo gebėjimų verslo ir sporto arenose“, – siekti skambių pergalių ragino A.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius