Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 01

Andrius Kubilius: „Seimas sugebės patvirtinti viso labo tik 24 naujus pagrindinius įstatymus, kurių projektus parengė jau ši Vyriausybė“

Pirmadienį spaudos konferencijoje Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius visus pasveikino su istorine Lietuvai diena – pirmininkavimu Europos Sąjungos Tarybai.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Ta pačia proga galima pasveikinti ir visą Europą – ne taip dažnai net ir Europa yra stebėjusi tokį dramatišką pasikeitimą – prieš 23 metus Lietuva dar tik vadavosi iš byrančios paskutinės Europos imperijos griuvėsių, ir dabar jau imasi tikros europietiškos atsakomybės. To nebūtų įvykę, jei nuo pat 90-ųjų nebūtume jautę efektyvaus europietiško solidarumo“, – sakė A. Kubilius.

Svarbiausiu prioritetu šiuo laikotarpiu parlamentaras įvardijo Rytų Kaimynystės Summitą ir siekį pasirašyti asociacijos ir laisvos kaimynystės sutartis su rytų kaimynėmis, ir ypač – su Ukraina.

„Galima daug kalbėti, kokia bloga yra dabartinė Ukrainos valdžia, kaip ji negerbia europietiškų žmogaus teisių ir demokratijos vertybių, bet žinau viena – jei Vilniaus Summite sutartys su Ukraina nebus pasirašytos, – Kremlius džiūgaus tai laikydamas savo sėkme ir pergale kovojant už jiems artimą geopolitinę Ukrainos kryptį. Tuo tarpu pasirašius sutartis – ir Julijos Tymošenkos išvadavimas, ir svarbiausia – demokratinis atsisveikinimas su nedemokratišku Viktoro Janukovyčiaus režimu per 2015 m. Prezidento rinkimus yra žymiai labiau tikėtinas“, – pabrėžė Seimo narys.

Apibendrindamas šios Seimo valdančiosios daugumos veiklą, A. Kubilius vis dėlto atkreipė dėmesį, kad Vyriausybė planavo šioje sesijoje pateikti ir priimti naujus 199 teisės aktus, kuriuos planavo parengti jau ši Vyriausybė. Tačiau susumavus rezultatus atrodo, kad per šią sesiją Seimas sugebės patvirtinti viso labo 24 naujus pagrindinius įstatymus, kurių projektus parengė ši Vyriausybė. Minėtus pagrindinius įstatymus lydi dar keliolika lydinčių įstatymų, bet bendras šios Vyriausybės rezultatas pavasario sesijoje yra tik apie 40 teisės aktų. Tai dramatiškai mažiau nei sesijos pradžioje planuoti 200 teisės aktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius