Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 07

Andrius Kubilius: visos vyriausybės yra partijų įkaitės

Premjeras Andrius Kubilius atsakydamas į prezidentės Dalios Grybauskaitės kritiką, esą dabartinė Vyriausybė yra vienos partijos įkaitė, teigia, kad visos demokratinių šalių vyriausybės yra tokios „įkaitės“, jei valdo ne viena partija, o koalicija.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Parlamentinėje valstybėje vyriausybė visada yra valdančiosios koalicijos įkaitė. Nežinau, ar tas žodis yra pats tinkamiausias. Visiškai akivaizdu, kad vyriausybė turi dirbti kartu su valdančiąja koalicija, o valdančiąją koaliciją sudaro, kaip ir kitose demokratinėse valstybėse, kelios partijos, todėl vyriausybės vadovai, ministrai turi atsižvelgti į visų koaliciją sudariusių partijų nuostatas, interesus arba ieškoti kompromisinių sprendimų“, – sakė premjeras.

Pasak A.Kubiliaus, žiūrint į kitas šalis galima rasti daugybę pavyzdžių, kur vyriausybė turi nusileisti mažesniojo koalicijos partnerio įgeidžiams. 

„Jei pažiūrėtume į kitas valstybes, būtų galima teigti, kad Angela Merkel yra Vokietijos liberalų įkaitė arba Davidas Cameronas yra Didžiosios Britanijos liberalų įkaitas, nes liberalai yra jų partneriai koalicijoje ir į juos reikia atsižvelgti. Tas pats ir Lietuvoje“, – lygino A.Kubilius.

Tai A.Kubilius sakė reaguodamas į Prezidentės Dalios Grybauskaitės žodžius, esą dabartinė Vyriausybė yra tapusi vienos iš koalicijos partnerių įkaite.

„Ši Vyriausybė turi ir stipriąsias savo puses ir, aišku, silpnąsias. Taigi kalbėti, kad tenkina, negalėčiau. Sakyčiau, kad turi vizijų, turi minčių, bet ne visada sugeba savo vizijas įgyvendinti. Silpniausiomis sritimis laikyčiau vis dėlto aplinkosaugos sritį, kur Vyriausybę didele dalimi įvardinčiau kaip tapusią įkaite vienos iš savo koalicijos partnerių“, – LTV laidoje „Teisė žinoti“ sakė D.Grybauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius