Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 19

Andrius Kubilius: Vyriausybė atlyginimų nepaims „iš oro“ (papildyta 10.51 val.)

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad atlyginimų didėjimas priklauso nuo verslo atsigavimo, o Vyriausybė didesnių algų negali paimti „iš oro“.
15min.lt konferencijoje Ministras pirmininkas Andrius Kubilius
Ministras pirmininkas Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Yra ganėtinai, sakyčiau, kažkaip keistai įsivaizduojama, lyg Vyriausybė gali paimti “iš oro„ pinigus ir didinti atlyginimus, o dabar Vyriausybė yra tokia bloga ir ore esančių atlyginimų nepaima ir neatiduoda žmonėms. Atlyginimai priklauso nuo bendro ekonomikos lygmens. Ekonomiką visų pirma kuria verslas. Reikia prisiminti, kad paskutinius porą metų pragyvenome tikrai labai gilią recesiją, kai ekonomika susitraukė 15 proc.“, – interviu Žinių radijui sakė A.Kubilius.

Anot jo, verslas krizę atlaikė, tačiau didesnių atlyginimų mokėti dar negali.

Anksčiau A.Kubilius yra sakęs, kad minimalios mėnesio algos (MMA) didinimo galimybę reiktų svarstyti ne anksčiau kaip 2012-aisiais.

„Pirmojo ketvirčio augimas yra 7 proc., ir tai tikrai džiugina. Galime padėkoti verslui, kad jis tą krizę atlaikė, randa eksporto rinkas ir nišas. Visų pirma, nuo verslo ir priklauso, kokius atlyginimus jie sugeba mokėti. Ir negali jie mokėti tokių atlyginimų, kurie verslą vėl varytų į recesiją arba pradėtų bankrutuoti. Atlyginimai turėtų kilti tiek, kiek kyla pačios gamybos produktyvumas. Noriu priminti, kad turime tokių problemų, kaip infliacija, o infliacija priklauso nuo to, ar nėra perteklinio atlyginimų didėjimo, neparemto gamybos produktyvumu. Tos tiesos yra labai gerai žinomos“, – teigė premjeras.

Anot jo, Lietuvai emigracija yra skaudi rykštė, ir ji tikrai galėtų būti mažesnė, jei ekonomika būtų stipresnė, gebanti globaliai konkuruoti.

„Visa tai mes matome kaip didelius ir ambicingus planus, kuriuos stengiamės įgyvendinti ir aš tikiu, kad mums tai pavyks. Ir taip, kaip kokioje Airijoje prieš 30 metų, kur emigracija baigėsi, kai šalis sugebėjo susitarti ir pradėjo labai radikaliai ir neefektyviai įgyvendinti visos šalies modernizavimo programą“, – sakė premjeras.

Anksčiau A.Kubilius yra sakęs, kad minimalios mėnesio algos (MMA) didinimo galimybę reiktų svarstyti ne anksčiau kaip 2012-aisiais.

Seime užsitęsus svarstymams dėl „Sodros“ reformos, parlamentarai antradienį vėl nepradėjo svarstyti MMA, kuri dabar siekia 800 litų, didinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius