Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 29

Andrius Mamontovas: „Tyla tikrai žudo, todėl kalbėkime vieni su kitais“

Advokatų kontora „Borenius“ kartu su emocinės paramos tarnyba „Jaunimo linija“ surengė baigiamąjį socialinės kampanijos „Tyla žudo“ vakarą. Į menų inkubatorių „Architektūros centras“ ketvirtadienį susirinko žinomi verslo bendruomenės ir pramogų pasaulio atstovai, palaikantys savižudybių prevencijai skirtą iniciatyvą. Už per šią kampaniją surinktas aukas bus parengta 100 savanorių, kurie padės besikreipiantiems pagalbos.
A.Mamontovas
Andrius Mamontovas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

„Kasdien matome labai daug žmonių. Jie atrodo gražūs, pasitempę, linksmi, bet mes net nepastebime, kas dedasi jų viduje, - apie socialinių kampanijų prasmę kalbėjo dainininkas Andrius Mamontovas. – Todėl siekiame, kad žmonės nebebijotų šnekėti apie savižudybę ir kuo daugiau apie tai sužinotų. Tyla tikrai žudo, todėl kalbėkime vieni su kitais ir padėkime vieni kitiems.“

Kampanija buvo siekiama telkti visuomenę savižudybių problemos sprendimui, informuoti apie emocinės paramos galimybes.

Psichologinę pagalbą telefonu teikiančios “Jaunimo linijos” vadovas Paulius Skruibis akcentavo, kad neįtikėtino mąsto problemos Lietuvoje - per metus nusižudo apie 1000 žmonių – valdžia nepajėgi išspręsti. Tik išklausydama artimą visuomenė gali sumažinti savižudybių kiekį.

Neįtikėtino mąsto problemos Lietuvoje - per metus nusižudo apie 1000 žmonių – valdžia nepajėgi išspręsti.

„Jaunimo linijoje“ dirba savanoriai, kurie stengiasi suteikti vilties ir pasitikėjimo gyvenimo rūpesčių prislėgtiems žmonėms. Sklandžiai tarnybos veiklai per metus reikia pusės milijono litų.

Per kampaniją „Tyla žudo“ surinkta 87 tūkst. litų, už kuriuos bus paruošti bent 100 naujų savanorių, todėl daugiau besikreipiančiųjų sulauks pagalbos. Dabar “Jaunimo linija” pajėgi padėti tik vienam iš dešimties skambinančiųjų.

Baigiamojo vakaro svečius sujaudino performansas: pokalbis „Jaunimo linijoje“, kurį suvaidino „Keistuolių teatro“ ir „Atviro rato“ aktoriai Vesta Šumilovaitė bei Justas Tertelis, buvęs „Jaunimo linijos“ savanoris.

„Bendromis pastangomis labai daug galime nuveikti saugodami didžiausią vertybę – gyvenimą, – sakė advokatų kontoros „Borenius“ vadovaujantysis partneris Daivis Švirinas. – Vis daugiau žmonių ir verslo organizacijų prisijungia prie „Jaunimo linijos“ veiklos tapdami savanoriais, finansiškai remdami savanorių mokymus ir tarnybos veiklą, padeda paslaugomis, informuoja visuomenę apie šią iniciatyvą“.

Per renginį pristatytas „Jaunimo linijos“ draugų klubas. Į jo veiklą gali įsitraukti visi, kurie nori ir gali bent nedidele suma paremti pagalbos tarnybos veiklą. Pinigai organizacijai gyvybiškai svarbūs: pavyzdžiui, 10 tūkst. litų – tai 3300 atsilieptų pagalbos skambučių.

Baigiamojo vakaro svečiai, kuriems jaukią nuotaiką kūrė Nedos Malūnavičiūtės ir Olego Ditkovskio dainos, „Jaunimo linijai“ skyrė dar 6500 litų: labdaros aukcione už 4 tūkst. litų buvo nupirkta fotomenininko Ramūno Danisevičiaus nuotrauka, už 2,5 tūkst. litų – ką tik išleista grupės „Scorpions“ lyderio Rudolfo Schenkerio knyga „Rock your life. Sudrebink savo gyvenimą“ su autoriaus parašu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius