Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 02 08

Pirma laiko iš darbo vejami medikai

Savivaldybių politikai dar neapsisprendė dėl joms pavaldžių ligoninių pertvarkos, bet gydymo įstaigų vadovai jau suskubo pavaldiniams dalyti įspėjimus dėl numatomo atleidimo iš darbo.
Medikas
Medikas / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Pasak „Lietuvos žinių“, tokius įspėjimus gavo dalis Prienų, Kazlų Rūdos, Šakių ir kitų nedidelių ligoninių gydytojų bei slaugytojų.

Dalyje rajoninių ligoninių neliks akušerijos-ginekologijos ar kitų skyrių. Apie būsimus grupinius medikų atleidimus jau informuotos teritorinės darbo biržos. Nemažai daliai darbo neteksiančių medikų vėl įsidarbinti Lietuvoje pagal profesiją beveik nėra galimybių.

Bene daugiausia – 50 darbuotojų – numačiusi atleisti Prienų rajono ligoninė. Jos vyriausioji gydytoja Aldona Matusevičiūtė LŽ teigė, kad bent su 40 kolegų atsisveikinti tikrai reikės.

Jos teigimu, ligoninėje liks tik Dienos chirurgijos, Terapijos ir Skubios pagalbos skyriai.  Taip pat  bus teikiamos minimalios reanimacijos paslaugos.

Ketvirtadalį darbuotojų planuojama atleisti ir nedidelėje Kazlų Rūdos ligoninėje. Darbo neteks 23 gydytojai, taip pat slaugytojos ar jų padėjėjos.

Apie būsimą atleidimą pastarosiomis dienomis įspėti ir 14-a Šakių rajono ligoninės darbuotojų, daugiausia dirbančių Akušerijos-ginekologijos skyriuje. Šios ligoninės direktorius Algirdas Klimaitis minėjo, kad pirmiausia numatyta atleisti dirbančius pensininkus, o be darbo liksiančias akušeres bus mėginama perkelti į priimamąjį, registratūrą ar kitur. Jis teigė, kad numatyta įteikti įspėjimo pažymas prieš 2 arba 4 mėnesius iki atleidimo. Antraip vėliau nutraukus kai kurių paslaugų finansavimą nebus iš ko mokėti atlyginimų ir kompensacijų.

Išgirdęs apie kai kurių šalies ligoninių vadovų pavaldiniams išdalytus įspėjimus dėl atleidimo, nelaukiant, kol galutinį žodį tars savivaldybių tarybos, Lietuvos ligoninių asociacijos prezidentas, Anykščių ligoninės direktorius Dalis Vaiginis LŽ teigė, kad kolegos persistengė.

Panašiai LŽ sakė ir sveikatos apsaugos ministro patarėjas Martynas Marcinkevičius. Anot jo, savivaldybės pačios turi apsispręsti, kokias paslaugas ligoninės teiks. Esą tik tada pastarosios gali būti pertvarkomos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius