Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 01

Anot mero, Vilnius naujametinei pūgai buvo pasiruošęs

Naujametinis sniegas ir pūga Vilniaus gatvių nepaskandino pusnyse – nors sniego buvo, tačiau gatvės buvo valomos, barstomos, todėl temperatūrai pakilus iki nulio dalis gatvių buvo šlapios.
Vilniaus gatvės antradienį buvo sunkiai išvažiuojamos.
Vilniaus gatvės antradienį buvo sunkiai išvažiuojamos. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Anot sostinės mero Raimundo Aleknos, kelininkai šeštadienį Vilniaus gatves ir valė, ir barstė. „Pravažiavau ir pats, ir kalbėjau su pažįstamais, įsitikinau, kad gatvės ir valomos, ir barstomos, nes ne vienoje vietoje jos jau šlapios, todėl akivaizdu, kad buvo paberta druskos. Tačiau ne visos gatvės gali būti nuvalytos vienu metu, turime schemą, kokios gatvės pirmiausia yra valomos, ja ir vadovaujasi kelininkai“, – sakė R.Alekna.

Anot mero, pirmiausia valomos tos gatvės, kuriomis važiuoja visuomeninis transportas, tada magistralinės gatvės, paskiausiai – nedidelės gatvelės. „Savivaldybėje yra sudarytas ekstremalių situacijų komitetas, todėl tikrai situaciją kontroliuojame, kažkokių netikėtumų neturėtų būti. Žinoma, kai pūgos siaučia, nuolat sninga, tiesiog trūksta žmogiškų galimybių laiku viską išvalyti. Bet šiuo metu technika dirba pilnu pajėgumu“, – tikino meras.

Tiesa, kiemais greičiausia teks pasirūpinti patiems gyventojams. R.Aleknos teigimu, seniūnai informuoja apie situaciją seniūnijose, informuojami ir gyventojai, kaip jie turėtų elgtis. „Gyventojai turi ir patys imtis valyti teritorijas. Taip pat nuolat primename, kad gyventojai nepaliktų automobilių gatvių pakraščiuose, nes tada neįmanoma jų išvalyti, valymas sutrinka“, – kalbėjo meras.

R.Aleknos manymu, turėtume šio to pasimokyti iš savo kaimynų Europos šiaurėje. „Suomiai žymiai atlaidžiau žiūri į sniegą, ten nėra jokios tragedijos, jeigu daugiau prisninga. Jie paprasčiausia moka važinėti snieguotomis gatvėmis“, – sakė R.Alekna.

Barstoma tik pavojingose vietose

Vilniaus gatves prižiūrinčios bendrovės „Grinda“ dispečerė Valentina Šarapova sakė, kad sostinės gatves kelininkai šeštadienį pradėjo valyti nuo ryto, todėl jau po vidurdienio dauguma pagrindinių gatvių buvo nuvalytos, skundų iš vilniečių nesulaukta. Tačiau barstoma buvo tik tose vietose, kur labiausia reikėjo.

„Barstėme tik įkalnes, kalniukus, visuomeninio transporto stoteles, kad nesustotų autobusai ir troleibusai. Visų gatvių nebarstėme, tik ten, kur gali kilti problemų. Tas vietas kelininkai gerai žino“, – sakė V.Šarapova.

Eismo problemų gali susidaryti jau sekmadienio popietę, kadangi tuomet Vilniaus gatvėse padaugės automobilių, į namus grįš visi, kurie savaitgalį leido užmiestyje. „Patys vairuotojai neturėtų pamiršti, kad vis dėlto už lango žiema. Labai jau visi įprato, kad pasnigus tuoj pat nuvaloma ir visi važinėja asfaltu, nepadengtu sniegu. Taip būna ne visada“, – įspėjo „Grindos“ dispečerė.

Sinoptikai sniegą žada ir sekmadienio naktį bei dieną, taip pat pirmadienį. Šeštadienio rytą miesto gatvių valyti netrukdė automobilių spūstys, todėl išvalyti bent pagrindines gatves pavyko gana greitai. Tačiau baiminamasi, kad pirmadienį vilniečiams vėl teks gaišti laiką ilgiausiose spūstyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius