-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 05 14

Ansamblio dovana – barokinė muzika

Penktadienį Klaipėdos koncertų salėje viešės senosios muzikos entuziastų ansamblis „Affectus.“ Pirmojo aukšto fojė jis atliks programą „Prancūziškas ir itališkas barokas.“
Ansamblis „Affectus“ itin mėgsta XVII-XVIII amžiaus instrumentinę muziką.
Ansamblis „Affectus“ itin mėgsta XVII-XVIII amžiaus instrumentinę muziką. / Organizatorių nuotr.
Temos: 3 Dovana Barokas Muzika

Koncerto metu skambės gana retai Lietuvoje grojami Jeano Phillippe‘o Rameau bei Georgo Philippo Telemanno kūriniai.

Dideles simpatijas XVII-XVIII a. instrumentinei muzikai jaučiantis ansamblis „Affectus“ susibūrė 2004 metais. Ansamblio nariai – Rima Švėgždaitė (barokinis smuikas), Vytenis Giknius (barokinė fleita), Vaiva Eidukaitytė-Storastienė (klavesinas), Roma Jaraminaitė (violončelė). Kolektyvo kūrybinis tikslas – vėlyvojo renesanso ir baroko epochų muzikos studijos, autentiškas jos atlikimas. Atrasdamas sąsajų su kitomis meno sritimis bei neapsiribodamas vien muzikinių programų atlikimu, šis ansamblis dalyvauja įvairiuose menų sintezės projektuose.

R.Švėgždaitė yra respublikinių ir tarptautinių konkursų dalyvė bei laureatė. Ji aktyviai koncertuoja, taip pat yra senosios muzikos ansamblių „Banchetto Musicale“, „Mažasis trio“ bei Vilniaus Savivaldybės šv. Kristoforo kamerinio orkestro narė.

V.Eidukaitytė taip pat yra respublikinių bei tarptautinių konkursų dalyvė bei laureatė. Ji dažnai muzikuoja kartu su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru bei senosios muzikos ir šokio ansambliu „Alta Danza.“

V.Giknius kaip solistas grojo su Nacionaliniu simfoniniu, Lietuvos, šv. Kristoforo kameriniais orkestrais. Daug koncertavo Lietuvoje ir užsienyje su M.K.Čiurlionio styginių kvartetu, kameriniais ansambliais „Atrium musicum“, „Regnum“. Muzikas yra tarptautinių bei respublikinių konkursų dalyvis bei laureatas. Vietoj R.Jaraminaitės šįkart „Affectus“ sudėtyje barokine violončele grieš Mindaugas Bačkus, ką tik grįžęs iš stažuotės Olandijoje ir pasisėmęs naujų barokinės muzikos interpretacijos žinių. Šiuolaikinė ir barokinė muzika yra šio išradingo ir nepaprastai savo instrumentui atsidavusio atlikėjo dėmesio centre. Beje, nuo birželio 1 dienos M.Bačkus pradeda eiti Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovo pareigas.

Kartu su ansambliu programoje „Prancūziškas ir itališkas barokas“ pasirodys solistė Nora Petročenko (mecosopranas) bei violončelininkė Onutė Švabauskaitė.

Uostamiesčio melomanai susipažinti su prancūziško ir itališko baroko muzikos subtilybėmis galės penktadienį, 18 val. Klaipėdos koncertų salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius