Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 23

Ant Marių kranto šviesas įjungs „Švyturio menų dokas“

Nauja kultūros oazė – „Švyturio menų dokas“ – jau gegužės 1–ąją, šeštadienį, prisišvartuos prie Danės krantinės Klaipėdoje.
Klaipėdoje įsikurs nauja meno erdvė.
Klaipėdoje įsikurs nauja meno erdvė.

Durys iš „Memelio miesto“ angarų į uostamiestį bus atvertos su „Gatvės Muzikos Dienos“ scena ir atidarymo koncertu, kuriame grupės iš Latvijos bei Estijos.

Dirbtuvėse remontuos uostamiesčio kultūrą

Pagrindine naujųjų „dokininkų“ komandos idėja tapo industrinės erdvės – buvusio laivų remonto įmonės, o dabar projekto partnerio „Memelio miestas“ angaro bei šalia esančios krantinės – pritaikymas kultūrinei veiklai. Taip tikimasi suteikti ne tik naują kokybę Klaipėdos miesto įvaizdžiui, stokojančiam atvirų erdvių menui bei jo kūrėjams, bet ir patenkinant vis augančius auditorijus poreikius.

Laisvę ir demokratiją visoms kultūros ir meno išraiškoms deklaruojantys „Švyturio menų doko“ iniciatoriai planuoja įvairiausio pobūdžio muzikinius, teatro, kino, madų renginius bei edukacinius ir tarpdisciplininius projektus.

„Siekiame sukurti gyvybingą, ištisus metus veikiantį senamiesčio traukos centrą, išskirtinę, industrinę aurą išsaugojusią kultūrinę erdvę, kurioje organizuojami renginiai būtų efektyvesni už tradicinių kultūros įstaigų siūlomus veiklos standartus ir produktus“,– teigė idėjos bendraautorius Valdas Puidokas.

„Švyturio menų doką“ sudaro dvi erdvės: mažoji ir didžioji salės, kurias galima eksploatuoti tiek bendrai, tiek atskirai. Didžioji salė turės išskirtinumą, kuriuo šiuo metu negali pasigirti nė viena Klaipėdos miesto salė: ją bus galima eksploatuoti itin didelio pobūdžio renginiams, galintiems priimti iki 1200 stovinčių arba 700 sėdinčių žmonių.

Vasarą ant Kuršių marių kranto, šalia Švyturio menų doko, bus įrengta dinamiška laisvalaikio pramogų zona, kurioje kasdien vyks renginiai po atviru dangumi, bus galima pajudėti paplūdimio tinklinio arba petankės žaidimo aikštelėje, stebėti saulėlydį drybsant šezlonguose ar hamakuose.
 
Atidarymas truks beveik parą

„Švyturio menų dokas“ startuos jau vidurdienį, ant Danės krantinės įrengtoje „Gatvės Muzikos Dienos“ lauko scenoje, kur iki pat vakaro nemokamai bus galima stebėti 15–os akordeonistų ansamblio, grupių „Karo Stovis“, „The Gun“, „NextDoor“, „Flaer“, „Delyro“, elektroninės muzikos kūrėjo IJO bei jam talkinsiančios gatvės šokių studijos „Ufas“ pasirodymus.

Su pagrindiniu atidarymo koncertu, prasidėsiančiu 21 val., bus simboliškai paminėta ir dar viena svarbi šventė – Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą diena. Akcentuojant pastarąją datą, ant scenos  muzikuos po vieną grupę iš visų trijų Pabaltijo valstybių, kartu įsiliejusių į Europos Sąjungos šalių šeimą.

Pasirodymą pradės estai „Ewert and the Two Dragons“, akustinės „indie“ scenos atstovai, muziką kuriantys vos keletą metų, o debiutinį albumą „The Hills Behind The Hills” išleidę praėjusį spalį ir jau nusipelnę kritikų bei tarptautinių festivalių dėmesio.

Kaimynus pakeis kolektyvas iš Latvjos „Tribes of the City“, gyvuojantis nuo 2003 m. Tai vieni žinomiausių Pabaltijo altrenatyvaus roko kūrėjų, 2007–asiais nominuoti MTV Europos muzikos apdovanuojimuose, kaip geriausia Baltijos šalių grupė. „Shoegaze“ stiliumi spalvinamas septynetas, dažnai tituluojamas aplenkusiu laiką. Savo sąskaitoje latviai turi jau tris albumus, kurių naujausią „Recipe of the Golden Dream“ jie patys vadina jausmų kolekcija, o norintiems jį suprasti, siūlo prisiminti vaikystės sapnus.

Pagrindinį koncertą, bet ne atidarymo šventę, užbaigs „Empti“, kurių pristatinėti nebūtina. Trumpam kadaise išsiskirstę ir prieš porą metų dar geresniais sugrįžę, jie vis dar lieka nepriekaištingo muzikinio skonio garantu Lietuvos scenai.

Po vidurnakčio „Švyturio menų doko“ sienų tvirtumą galės išbandyti ir „Gatvės Muzikos Dienos“ dalyviai, kurie prisijungs prie bendro „jam session“, greičiausiai užsitęsiančio iki paryčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius